Vaterpolska LP: Primorje lagano s Partizanom, nesretan poraz Juga u Mađarskoj

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 25.03.15. | 22:19

Polovičan uspjeh hrvatskih klubova u 7. kolu skupine B vaterpolske Lige prvaka.

Jug je kod Szolnokija upisao drugi poraz u Ligi prvaka, a Mađari su slavili s 8:7 (3:0, 1:2, 2:2, 2:3). Nisu Dubrovčani dobro otvorili utakmicu, gubili su 0:4, a četiri minute prije kraja bilo je 7:5 za Szolnoki. Ipak, Jug se vratio i izjednačio golom Janovića minutu i deset sekundi prije kraja, a imali su i napad da u završnici u potpunosti preokrenu rezultat.

Nakon što su izgubili loptu domaćin je pet sekundi prije kraja dobio peterac kojeg su realizirali za konačnih 8:7. Kod Juga su Bošković i Janović zabili po dva, a Younger, Fatović i Ivanković po jedan gol. U Mađarsku nisu stigli ozlijeđeni Bušlje i Obradović.

Primorje EB je pak u Rijeci rutinski sa 14:8 (3:3, 4:2, 3:2, 4:1) svladalo Partizan. Petom pobjedom Riječani su i teoretski osigurali plasman na završnicu Lige prvaka, a protiv Beograđana su ih predvodili Radu i Sukno sa po tri gola.

U skupini B vodeći je sada Szolnoki s 18 bodova, a slijede Primorje i Jug koji imaju po 15 bodova i osigurali su nastup na završnom turniru LP koji će se održati u zadnjem tjednu svibnja u Barceloni.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Vaterpolska Liga prvakaJugJug COPrimorjeVK PrimorjeOstali sportovivaterpolo

Ostale Vijesti