Vaterpolisti Srbije pred više od 15 tisuća navijača postali europski prvaci

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 23.01.16. | 19:14

Srbija je, očekivano, osvojila naslov prvaka Europe.

Domaćini ovog natjecanja su posljednjih godina uvjerljivo najbolja reprezentacija na Starom kontinentu, a to su dokazali i u sjajnom atmosferi dupkom ispunjene beogradske Arene. Domaćini barataju brojkom od čak 16 tisuća navijača, a oni su vidjeli odličnu utakmicu između Srbije i Crne Gore u kojoj su domaćini na kraju ipak slavili.

Poveli su Crnogorci s 2:0 na početku utakmice, držali dva razlike do kraja prve četvrtine, a onda su se domaćini vratili. Izjednačili su na 3:3, a onda se igralo 'gol na gol'. Crnogorci su cijelo vrijeme vodili, ali su se Srbi odmah vraćali. 'Klackanje' se odvijalo do 6:6, a onda je u posljednjoj četvrtini Ćuk po prvi put doveo Srbiju u vodstvo. Crna Gora je stala u napadu, Srbija otišla na 9:6, a to je bilo previše za njihove protivnike.

Aleksić, Ćuk i Prlainović su dali po 2 gola, a Mandić, D.Pijetlović, Jakšić i Filipović po 1. Za Crnu Goru Radović, N.Janović i Darko Brguljan po 2, a Vukčević 1.

Treće mjesto je osvojila Mađarska koja je s 13:10 pobijedila Grčku.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

srpska vaterpolska reprezentacijacrnogorska vaterpolska reprezentacijaEuropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpoloMađarska vaterpolska reprezentacija

Ostale Vijesti