Vaterpolisti love svjetsko zlato protiv Srbije: Još nismo rekli sve!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.08.15. | 08:34

Hrvatski vaterpolisti večeras od 21 sat u ruskom Kazanu love drugu zlatnu medalju sa svjetskih prvenstava.

U finalu vaterpolskog turnira na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima, Hrvatska igra protiv Srbije i nada se da će se po drugi put u povijesti popeti na svjetski tron.

Posljednji put je to bilo 2007. godine u Melbourneu, a sada osam godina kasnije, prilika je u Kazanu. Neće biti lako jer se svjetskom zlatu nadaju i Srbi. Bit će to repriza nedavnog finala Svjetske lige, prije malo više od mjesec dana slavila je Srbija s 9:6, a u našem taboru vjeruju da se mogu revanširati i otići do kraja.

Kada smo se okupili na početku ljeta, pao je dogovor. Zacrtali smo si zlato ovdje. Naravno da je cilj bio korak po korak, medalja, Rio, ali mi smo si rekli zlato. To sad mogu javno reći. Budite sigurni da ćemo večeras biti maksimalno spremni. Suparnik je neugodan, jak, čvrst, ali mi još nismo rekli posljednje u Kazanu“, izjavio je uoči velikog finala hrvatski izbornik Ivica Tucak, prenose Sportske novosti.

U hrvatskim redovima su puni respekta prema europskom prvaku.

Igramo protiv reprezentacije koja je trenutno možda i najkompletnija na svijetu. Izuzetno je jaka sa skupom sjajnih individualaca, koja na svakom natjecanju završi ili kao pobjednik ili je u borbi za medalju“, dodao je Tucak.

No, i Hrvatska ima niz dobrih rezultata. Večerašnji obračun za zlato je ukupno sedmo finale „Barakuda“ na nekom velikom natjecanju. Trenutno smo na omjeru 3-3, a posljednja tri finala nismo izgubili.

Znamo snagu Srbije ali svjesni smo i naših mogućnosti i snage. U ovom trenutku igramo odličan vaterpolo“.

Hrvatska je od večerašnjeg protivnika izgubila u finalu Svjetske lige u Bergamu.

„Pokazali smo da s njima možemo igrati. Uz malo više razboritosti u određenim trenucima mogli smo i pobijediti. Nadam se da smo maksimalno spremni, a motivacije nam sigurno neće nedostajati Nadam se da ćemo dati maksimum i doći do onoga što svi zajedno želimo, a to je da postanemo svjetski prvaci“, zaključio je Tucak.

Hrvatska je jedina reprezentacija u povijesti koja je na pet uzastopnih Svjetskih prvenstava osvajala medalje. 2007. u Melbourneu zlato, a onda su se u Rimu, Šangaju i Barceloni zaredale broncu. Vrijeme je za novo zlato, zar ne?

Hrvatska:
Pavić, Muslim, Lončar, Joković, Sukno, Burić, Obradović

Srbija:
B. Mitrović, S. Mitrović, Pijetlović, Filipović, Prlainović, Aleksić, Mandić

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

srpska vaterpolska reprezentacijavaterpoloSvjetsko prvenstvo u vodenim sportovimaHrvatska vaterpolska reprezentacija

Ostale Vijesti