Vaterpolisti izgubili od Italije i ispustili završni turnir Svjetske lige

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 10.05.16. | 22:04

Hrvatska vaterpolska reprezentacija neće igrati na završnom turniru Svjetske lige od 21. do 26. lipnja u Kini.

Izabranici Ivice Tucka su u dvoboju posljednjeg šestog kola skupine C u talijanskoj Siracusi poraženi od Italije nakon izvođenja peteraca s ukupnih 14:12. Regularni dio je završio 9:9 i već tada je bilo jasno kako su domaćini pobjednici skupine. Italija je na koncu bila bolja i u izvođenju peteraca sa 5:3.

Hrvatskoj je trebala pobjeda budući da su Talijani u prosincu prošle godine u prvoj utakmici naše reprezentativce pobijedili s 9:8.

I nisu bile toliko loše 'Barakude' večeras. Malo lošije su otvorile susret gubivši 2:1, ali u nastavku su se vratile, pokazale bolju igru i natjerali Talijane da hvataju zaostatak. U posljednjoj četvrtini su triput vodile, no Italija se svaki put vraćala i na koncu je uspjela potvrditi prvo mjesto.

Italiji su se na završnom turniru Svjetske lige u Kini priključili još i branitelj naslova Srbija i Grčka, a nastupit će ukupno osam reprezentacija. No, ne i Hrvatska. Naš prvi strijelac bio je Antonio Petković s četiri gola, a na vratima je Marko Bijač sakupio devet obrana. Talijane su predvodili Christian Presciutti i Francesco Di Fulvio sa po tri pogotka.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijaSvjetska ligaSvjetska liga u vaterpolutalijanska vaterpolska reprezentacija

Ostale Vijesti