Uspješan start Vlašić, Šimić i Ivančević: U finalu je sve moguće

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.08.15. | 15:39

Sve tri hrvatske predstavnice u današnjim kvalifikacijama, Blanka Vlašić, Ana Šimić i Andrea Ivančević bile su uspješne šestog dana Svjetskog atletskog prvenstva u Pekingu.

Blanka Vlašić i Ana Šimić izborile su finale skoka u vis, dok je Andrea Ivančević osigurala plasman u polufinale na sto metara s preponama.

Za finale skoka u vis bilo je dovoljno skočiti 192 centimetra, što je uspjelo preskočiti 13 skakačica, od čega osam bez greške, a među njima su bile i naše predstavnice. Iako je kvalifikacijska visina bila 194, ipak je za finale bilo dovoljno dva centimetra manje, budući da suci nisu produživali natjecanje kako bi bilo 12 finalistica.

Vlašić je do finala stigla s tri uspješna skoka na 185, 189 i 192 centimetra, dok je Šimić u prvom pokušaju preskočila još i 180 centimetra.

Jako sam zadovoljna što su kvalifikacije prošle tako kako su prošle - s minimalnim brojem skokova. Ponosna sam što sam još jednom finalistica svjetskog prvenstva jer je i sam dolazak u Peking još prije dva tjedna bio neizvjestan. Tetiva se danas 'nije puno bunila' i u sljedeća dva dana do finala bit će krucijalno da napravimo sve što je potrebno za oporavak“, rekla je nakon nastupa Vlašić za HRT, dodajući:

Drago mi je što sam se podsjetila kakva je staza ovdje u Ptičjem gnijezdu, pa će mi zbog toga biti puno lakše u subotu. U finalu je sve moguće. Mislim da će se medalje dijeliti na visinama iznad dva metra, a mogu li ja to trenutačno, uistinu ne znam“, kazala je hrvatska visašica, koja od lipnja i mitinga Dijamantne lige u Rimu i New Yorku, na kojima je bila druga sa 197 centimetra, nije skakala na velikim visinama.

Finale visašica na programu je u subotu u 12:35 sati.

Andrea Ivančević je na sto metara s preponama trčala u kvalifikacijskoj skupini s braniteljicom naslova Amerikankom Briannom Rollins i zauzela treće mjesto s vremenom 12.88. Rezultat je to svega stotinku slabiji od njezinog osobnog rekorda postavljenog u srpnju i deveto najbolje vrijeme cijelih kvalifikacija.

Andrea će u polufinalu trčati sutra 13:25 sati, a osam najboljih - po dvije najbolje rangirane iz svake od tri skupine plus dvije najbrže po vremenu, osigurat će mjesto u finalu, koje je na rasporedu također sutra u 15:35.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Svjetsko prvenstvo u atleticiOstali sportoviAtletikaAndrea IvančevićAna ŠimićBlanka Vlašić

Ostale Vijesti