Uhićen pomahnitali boksač koji je prebio suca: Ovo je sramota za Hrvatsku!

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 21.10.14. | 14:53

Hrvatski juniorski boksački reprezentativac Vido Lončar nalazi se u pritvoru nakon što je fizički napao poljskog suca Macieja Dziurgota i nanio mu teške tjelesne ozljede...

Ružni incident dogodio se u ponedjeljak navečer u zagrebačkom Domu sportova, gdje je u tijeku juniorsko Europsko prvenstvo za boksače. Vido Lončar, hrvatski reprezentativac u kategoriji do 81 kg, u drugoj rundi tehničkim nokautom poražen je od Litavca Baniulisa Algirdasa.

Međutim, prije proglašenja pobjednika pomahnitali Lončar udario je suca Macieja Dziurgota u glavu, a nakon što je ovaj pao na pod, zadao mu je još sedam udaraca u tijelo. Zaustavili su ga tek zaštitari koji su ga izvukli van iz ringa.

Sramotni incident na Europskom prvenstvu u Zagrebu: Mladi hrvatski boksač nokautirao suca! (VIDEO)

Nesretni sudac završio je u bolnici s teškim tjelesnim ozljedama, a cijeli slučaj prijavljen je policiji, pa je Lončar završio u pritvoru. Brzo je reagirao i Hrvatski boksački savez koji je Lončaru, članu BK Sesvete, izrekao doživotnu zabranu bavljenja boksom. Još se očekuje i očitovanje Europske boksačke konfederacije.

„Ovo je najgore što nam se moglo dogoditi. Ovo je sramota za Zagreb i Hrvatsku, a boksačkom sportu nanesena je velika šteta. Sav trud koji smo uložili u organizaciju ovog prvenstva i podizanje imidža hrvatskog boksa uništen je u nekoliko sekundi“, rekao je glavni tajnik HBS-a Marko Marović.

(Screenshot: youtube)


Tagovi

Vido LončarAmaterski boksBoks

Ostale Vijesti