U Rovinju počinje borba za Euro: Odbojkašice korak od plasmana, odbojkašima teška misija

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.09.16. | 13:13

U Rovinju danas počinje drugi krug kvalifikacija za Europsko odbojkaško prvenstvo koje će se iduće godine održati u Poljskoj za odbojkaše, odnosno u Azerbajdžanu i Gruziji za odbojkašice.

Hrvatske odbojkašice sjajno su odradile prvu rundu kvalifikacija za plasman na kontinentalnu smotru. U Portugalu su bez izgubljenog seta pobijedile Slovačku, Izrael i Portugal i suvereno osvojile prvo mjesto u skupini D.

Ozbiljnim i fokusiranim igrama nismo niti jednog trenutka dozvolili da dovedemo u pitanje našu ukupnu pobjedu na turniru. Zadovoljna sam što su mlađe igračice iskoristile pripreme i nastupe u reprezentaciji na najbolji način: potvrdile su da zaslužuju igrati za najbolju selekciju, a istodobno su pomagale nama iskusnijima, pa i dopustile izborniku Aksentijeviću da nas tijekom cijelog turnira može odmarati“, izjavila je kapetanica hrvatske reprezentacije Maja Poljak, prenose službene stranice Hrvatskog odbojkaškog saveza.

I dok su odbojkašice oduševile, odbojkaši su 'zakazali'. Na prvom kvalifikacijskom turniru u Slovačkoj su izgubili sva tri susreta i uspjeli su uzeti samo bod i žele li zauzeti drugo mjesto koje će im osigurati dodatni treći krug kvalifikacija koje se održava početkom listopada, trebaju im sve tri pobjede u Rovinju, plus još i da se poklope rezultati ostalih utakmica. Ukratko, pmalo nemoguća misija. Protivnici su im Slovačka, Latvija i Izrael.

Prošli tjedan u Slovačkoj smo iz utakmice u utakmicu igrali sve bolje i bolje. Nadamo se da ćemo nastaviti na isti način i ovdje u Rovinju. Nažalost, mi više ne ovisimo o vlastitim rezultatima, već i o protivnicima, međutim, s naše strane napraviti ćemo sve kako bi izborili treći krug kvalifikacija“, poručio je hrvatski izbornik Igor Šimunčić.

Njegovi momci večeras igraju protiv Izraela s početkom u 20 sati, a odbojkapice sutra igraju protiv Slovačke.

Raspored kvalifikacijskog turnira za EP u Rovinju:

Odbojkašice:

22.09. četvrtak 15:00 Slovačka – Izrael

23.09. petak 15:00 Portugal – Izrael
                        20:00 Hrvatska – Slovačka

24.09. subota 20:00 Hrvatska – Portugal

25.09. nedjelja 15:00 Slovačka – Portugal
                            20:00 Izrael – Hrvatska
                      

Odbojkaši:

22.09. četvrtak 17:30 Slovačka – Latvija
                            20:00 Hrvatska – Izrael

23.09. petak 17:30 Izrael – Latvija

24.09. subota 15:00 Izrael – Slovačka
                          17:30 Latvija – Hrvatska

25.09. nedjelja 17:30 Hrvatska – Slovačka

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Odbojkakvalifikacije za Europsko prvenstvo odbojkašakvalifikacije za Europsko prvenstvo odbojkašicahrvatska muška odbojkaška reprezentacijahrvatska ženska odbojkaška reprezentacija

Ostale Vijesti