Tucak: Ovo je bio samo korak, došli smo po zlato

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 24.07.18. | 20:49

Polufinale će biti okršaj dvije trenutačno najveće vaterpolske sile u svijetu, smatra hrvatski vaterpolski izbornik.

Hrvatska izborila polufinale Eura

" Naravno da je bilo teško. Vidiš koliko je bilo teško", izjavio je hrvatski izbornik Ivica Tucak i HRT-ovom novinaru pokazao mrlje od znoja na svojoj košulji.

"Znali smo da neće biti lako. Crna Gora sjajan suparnik. Ova pobjeda samo je korak na našem putu, ali i novi dokaz našeg karaktera. Pokazali smo da, uz znanje i kvalitetu te srčanost i homogenost, imamo vjeru u sebe. Zajedništvo je naša snaga. Došli smo osvojiti zlato", rekao je Tucak pa prepričao svoje dojmove sa susreta.

"Početak nije izgledao dobro. U napadu smo bili ukočeni. Nismo imali rješenja s igračem više. Slab nam je bio i protok lopte. Bili smo u grču. Nakon Grčke očito smo u podsvijesti razmišljali kako ćemo lagano i protiv Crne Gore. Inzistirao sam na vjeri u vlastite sposobnosti. Govorio sam momcima da ne gube glave jer smo dovoljno kvalitetini za pobjedu", rekao je i najavio Srbiju:

"Uz dužno poštovanje i bez podcjenjivanja ostalih, smatram kako su Srbija i Hrvatska trenutačno najbolje svjetske reprezentacije. Obje su obilježile su posljednjih osam-devet godina svjetskog vaterpola. Srbiju uvažavamo, ali je se ne bojimo. Vjerujem da ćemo ponovno pobijediti i da ćemo se kvalificirati u finale Europskog prvenstva."

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijaIvica Tucaksrpska vaterpolska reprezentacijavaterpoloOstali sportovi

Ostale Vijesti