foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Tucak objavio širi popis vaterpolista za pripreme i kvalifikacijski turnir OI-a

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.02.21. | 15:24

Barakude se nalaze pred novim izazovima.

Hrvatski vaterpolisti okupljaju se 5. veljače, dakle za tri dana, u Zagrebu, nakon čega će se odabranici izbornika Ivice Tucka uigravati za iznimno važan kvalifikacijski turnir u Rotterdamu koji će odlučivati o putnicima za Tokiju i Olimpijadu.

Sam je Tucak prokomentirao pripreme i nadolazeće izazove:

"Smatram da smo odradili veliki dio posla, vidljiv je angažman cijelog tima. Ovo su nam prve kvalitetno odrađene pripreme u posljednjih godinu dana što je odmah i vidljivo. Sasvim je drugačija situacija nego u Debrecenu. Slijedi nam finalni dio priprema koji ćemo odraditi u Zagrebu s američkom reprezentacijom. Vjerujem da ćemo u ovo kratko vrijeme uspjeti napraviti sve kako bi spremni otišli na ono što je najvažnije u ovom trenutku, a to je Rotterdam", rekao je Tucak, koji je od 2012. godine po završetku mandata Ratka Rudića na klupi reprezentacije.

Vaterpolisti Hrvatske igrat će dva prijateljska ogleda protiv reprezentacije SAD-a u Zagrebu, a oba susreta igrat će se 6. i 7. veljače u 19 sati.

Tucak je objavio širi popis igrača za pripreme, da bi potom na kraju tek odlučio tko će točno putovati na turnir u Nizozemsku:

Marko Bijač (Pro Recco), Toni Popadić (Jug AO), Ivan Marcelić (Mladost), Josip Vrlić (Mladost), Luka Lončar (Jug AO), Nikša Dobud (Pro Recco), Andro Bušlje (Mladost), Marko Macan (Waspo 98 Hannover), Rino Burić (Jadran), Hrvoje Benić (Jug AO), Marko Žuvela (Jug AO), Lovre Miloš (Mladost), Maro Joković (Brescia), Xavi Garcia (Jug AO), Luka Bukić (Mladost), Loren Fatović (Jug AO), Ante Vukičević (Marseille), Franko Lazić (Mladost).


Tagovi

Hrvatski vaterpolski savezIvica Tucak

Ostale Vijesti