Tucak objavio popis igrača za Rio, na listi i Sukno!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.06.16. | 16:46

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je popis reprezentativaca na koje računa za pripreme za nadolazeće Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Službene pripreme za najvažnije sportsko natjecanje počinju u nedjelju u Šibeniku, a već okupljenim reprezentativcima tamo će se pridružiti i Tuckovi izabranici iz Juga koji su nakon osvajanja prestižne Lige prvaka na odmoru, objavio je Hrvatski vaterpolski savez.

Naša je želja uključit se na Olimpijskim igrama u borbu za medalju. Put je izuzetno težak, kako nama tako i drugima. Mislim da imamo dobru reprezentaciju i ako sve odradimo najbolje što možemo vjerujem da se možemo nadati uspješnom rezultatu“, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Za nadolazeće pripreme za Rio 2016., odabrao je sljedeće igrače:

Josip Pavić, Marko Bijač, Ivan Marcelić, Andro Bušlje, Damir Burić, Ivan Milaković, Ivan Buljubašić, Marko Macan, Luka Lončar, Ivan Krapić, Boris Pavlović, Maro Joković, Anđelo Šetka, Antonio Petković, Loren Fatović, Petar Muslim, Luka Bukić, Sandro Sukno i Ante Vukičević.

Na popisu je i Sukno, koji je bio suspendiran zajedno s Obradovićem i Paškvalinom zbog, kako je objašnjeno iz Saveza - „grubog kršenja discipline“ prije dva mjeseca. No, Sukno se ispričao zbog neposluha, nedolaska na jutarnji trening,  zajednički ručak i najavljena gostovanja na radiju, HTV-u i ostalim televizijama te ga je Tucak pomilovao. Očekivano, budući da se zna koliko je važan reprezentaciji.

Ovoj listi igrača bit će priključen i Xavi Garcija koji od sredine srpnja smije nastupati za hrvatsku reprezentaciju.

Nakon priprema u Šibeniku, naši vaterpolisti sele u Dubrovnik gdje ih tijekom priprema od 20. do 23. lipnja očekuje i prijateljska utakmica s Mađarskom. Nakon toga putuju na međunarodni turnir u Herceg Novi gdje će od 23. do 26. lipnja odmjeriti snage s reprezentacijama Španjolske, Mađarske i Crne Gore.

Od 30. lipnja do 3. srpnja, na rasporedu su pripreme u Zadru dok od 3. do 10. srpnja slijede pripreme u Rijeci gdje će odigrati prijateljsku utakmicu s Italijom. Nakon toga, od 15. do 17. srpnja slijedi Vodafone kup u Budimpešti, te od 21. do 24. srpnja sparing s Grčkom u Ateni.

Posljednje pripreme Hrvatska će obaviti od 24. srpnja u Zagrebu, a 28. srpnja zakazan je polazak za brazilski Rio de Janeiro gdje će na najvažnijem sportskom natjecanju pokušati obraniti zlatnu olimpijsku medalju iz Londona 2012. godine.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijaIvica TucakSandro SuknoOlimpijske igre Rio de Janeiro

Ostale Vijesti