Tucak: Nismo bili dostojni finala, nedopustivo je kako smo se raspali

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.08.15. | 09:06

Hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli osvojiti svoje drugo svjetsko zlato.

Olimpijski pobjednici su u finalu vaterpolskog turnira na Svjetskom prvenstvu u ruskom Kazanu uvjerljivo izgubili od Srbije 11:4.

Barakudama srebro: Statična Hrvatska izgubila od Srbije

Naši su vaterpolisti odlično otvorili susret i poveli 2:0 odmah na početku, ali to je bilo sve. Hrvatska igra se raspala nakon prve četvrtine i Srbija se 'prošetala' do naslova svjetskog prvaka. Pružili smo još kakav takav otpor u trećoj dionici igre, ali u završnici i u posljednjih osam minuta smo primili četiri gola i više nije bilo vremena za povratak.

Nismo bili dostojni finala, nismo bili dostojan suparnik. Srbija se pokazala jačom, puno boljom, nije sporno. Oni su kompaktni, ali najviše mi je krivo zbog one zadnje četvrtine. U njoj smo se raspali, a to je nedopustivo. Čak i neobjašnjivo. Tako se ne može igrati“, nije štedio kritike nakon utakmice hrvatski izbornik Ivica Tucak, čiju izjavu prenose Sportske novosti.

Niti Anđelo Šetka nije mogao pobjeći od činjenice da nismo bili pravi u finalu.

Jako teška utakmica za nas. Rezultat sve govori. Počeli smo dobro, ali to je jako kratko trajalo. Jednostavno, bili su puno jači“.

Osim što ima dvojicu igrača - vratara Josipa Pavića i lijevog vanjskog Petra Muslima u najboljoj momčadi Svjetskog prvenstva, Hrvatskoj za utjehu dolazi i srebrna medalja, i to nakon tri uzastopne bronce sa Svjetskih prvenstava. Prije bronce, bili smo zlatni u Melbourneu pa smo tako jedina reprezentacija na svijetu sa pet uzastopnih postolja na svjetskim smotrama. Pet prvenstava i pet medalja. Uspjeh je to kojem se treba veseliti.

Samo ostaje žal što 'Barakude' nisu pružile barem veći otpor protivniku. No, sljedeća prilika je vrlo brzo. U siječnju 2016. godine je Europsko prvenstvo u Beogradu, potom slijede Olimpijske igre u Rio de Janeiru, a iduće Svjetsko prvenstvo je za dvije godine u Budimpešti. Ne sumnjamo da će se Hrvatska vratiti još jača i da će Tuckovi momci mnogo naučiti iz ovog poraza.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 

 


Tagovi

Ivica TucakHrvatska vaterpolska reprezentacijasrpska vaterpolska reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u vodenim sportovimavaterpoloOstali sportovi

Ostale Vijesti