Tucak nakon pobjede: Ovo je bilo na granici fenomenalnog, čestitke momcima

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.07.19. | 10:46

Izbornik Barakuda bio je iznimno zadovoljan prikazanom igrom.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija suvereno je otvorila Svjetsko prvenstvo. Pobjedom nad Australijaom rezultatom 14:4, Barakude su zaplovile prema obrani naslova kojega su osvojili prije dvije godine u Budimpešti.

Izbornik Ivica Tucak bio je iznimno zadovoljan prikazanom predstavom u kojoj je najbolji bio Ante Vukičević koji je zabio fantastičnih šest golova uz samo jedan promašaj.

„Mislim da smo odigrali jednu briljantnu utakmicu, potpuno psihološki pripremljeni za početak turnira i za ovako teškog protivnika, što nakon ovakvog rezultata čovjek ne bi rekao. Čestitke mojim momcima, odlična izvedba u svim segmentima vaterpolske igre. No sada moramo zaboraviti utakmicu čim prije, to ću čim sjednemo u autobus reći i igračima. Na ovu utakmicu ostaje jedna lijepa uspomena, no to je završena priča. Idemo dalje“, bile su prve reakcije izbornika Hrvatske.

Tucak se potom brzo okrenuo sljedećem protivniku, reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država.

„Nemamo puno vremena, čeka nas još jedan protivnik, vrlo sličan, Amerikanci. Pobjedom protiv njih osiguravamo četvrtfinale. No još je puno posla pred nama. Nismo ni počeli. Ipak, zaista moram biti zadovoljan s igrom koju smo danas pokazali, mislim da je ovo na granici fenomenalnog“, rekao je, zatim ponovno prokomentiravši sjajnu izvedbu svojih momaka: „Bili smo super u svim segmentima, posebno u obrani koja je vrhunski funkcionirala, primili smo samo četiri gola, odlično zatvorili njihovu igru s dva centra, a Bijač je bio odličan na golu. U napadu smo, također, bili super raspoloženi, puni raznovrsnih rješenja. Uvijek smo fizički dobro spremni i pripremljeni, prilagodili smo se na ovu veliku vremensku razliku. Sada treba pobijediti Amerikance i ostvariti cilj, a to je prvo mjesto u skupini. Nakon toga možemo mirno čekati četvrtfinale“.

Drugu utakmicu protiv SAD-a igramo u noći s utorka na srijedu u 2:50 sati po srednjoeuropskom vremenu.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Ivica TucakAnte VukičevićHrvatska vaterpolska reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u vaterpolu

Ostale Vijesti