Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Tucak nakon bizarnog poraza: “Ne tražim alibi, ali…”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.03.23. | 21:29

Hrvatska se nalazi u dobroj poziciji unatoč bizarnom porazu. Prve tri reprezentacije idu u završnicu Svjetskog kupa

Izabranici Ivice Tucka izgubili su na nevjerojatan način od Italije (13-14) jer su osam minuta prije kraja vodili s čak pet golova razlike, a onda je uslijedila zadnja četvrtina, vjerojatno najgora u povijesti naše vaterpolske reprezentacije (1-7).

''Pali smo neobjašnjivo u posljednjoj četvrtini. Primili smo nekoliko lakih golova. Ne bih komentirao suđenje, ali promijenili su kriterij. Nismo se snašli kada su Talijani ušli u presing. Što je tu je, iz jedne uistinu dobivene i briljantno odigrane utakmice smo si dozvolili da izgubimo. Treba ovo gledati kao školu jer nijedna utakmica nije dobivena dok sudac ne svira kraj'', komentirao je nakon šokantnog poraza hrvatski izbornik Ivica Tucak za Arenasport pa dodao:

''Tri četvrtine je bilo perfektno, i obrana, i pozicijska obrana i igrač manje... Imali smo raznovrsnost u napadu, ali smo stali. Do kraja smo imali jednu situaciju s igračem više. Ne želim tražiti alibi, utakmica je izgubljena i ne nosi ni zlato, ni srebro ni ništa. Nismo se snašli, sami smo si krivi i trebamo izvući poruku. Nikad nije gotovo dok sudac ne svira kraj.''

Hrvatska se nalazi u dobroj poziciji unatoč bizarnom porazu. Prve tri reprezentacije idu u završnicu, a Hrvatska igra još protiv Japana i Mađarske.

''Mi si možemo u nedjelju dozvoliti luksuz da izgubimo protiv Japana da bismo u zadnjem kolu s Mađarima rješavali pitanje. Znam da smo malo pali, ali sutra će nevjerojatno fizički biti zahtjevno'', poručio je hrvatski izbornik.

"Stvarno ne znam što bi pametno rekao. Tri četvrtine kontroliramo utakmicu, sve je u redu. Pod kontrolom su bili i obrana, napad, tranzicija, a u zadnjoj četvrtini totalno ‘zamračenje’. Ne znam što bi rekao. Ušli su Talijani u neki ‘luđački’ presing sa stavom da idu na sve ili ništa. Na brzinu su nam dali neke golove, unijeli nervozu u naše redove. Teško mi je pojasniti ovo. Bit će vremena za analizu", kazao je Andrija Bašić, strijelac tri gola. (G, Hina)


Tagovi

Ivica TucakHrvatska vaterpolska reprezentacijatalijanska vaterpolska reprezentacijasvjetski kup u vaterpolu

Ostale Vijesti