Tucak ima podršku do Rija: Analizirat ćemo nastupe u Beogradu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.01.16. | 09:13

Dopredsjednik, direktor i predsjednik Stručnog povjerenstva Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić je u razgovoru za Sportske novosti istaknuo kako izbornik Ivica Tucak ima podršku Saveza do Olimpijskih igara.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je na netom završenom Europskom prvenstvu u Srbiji zauzela sedmo mjesto, što nikako ne može zadovoljiti apetite i očekivanja od aktualnih olimpijskih pobjednika.

Čim se malo slegnu dojmovi, mislimo se ozbiljno sjesti, razgovarati, analizirati i raspraviti stanje. Stručno povjerenstvo su u biti Jug, Primorje i Mladost. Želimo raščistiti neke stvari. Uz dužno poštovanje klubovima,  znajući i za njihove želje, ciljeve i obveze, zaista se svi skupa trebamo uhvatiti projekta Rio i pokušati napraviti sve ne bi li na Olimpijske igre otišlo 13 najspremnijih, 13 najboljih igrača, prije svega zdravih i spremnih“, poručio je Perica Bukić, ističući:

Mi znamo tko je kostur reprezentacije. To su igrači s OI u Londonu, valja nam pokušati sve da ti igrači, a njih je iz Londona na raspolaganju osam do deset, budu potpuno spremni, motivirani i zdravi za Rio. Naravno da će se pratiti i svi ostali igrači, gledati tko što može i hoće, ali primarno je da naši glavni igrači, oni koji su nositelji igre, da pripreme za Olimpijske igre dočekaju zdravi i spremni“.

Iako se nakon nezadovoljavajućeg nastupa na kontinentalnoj smotri već počelo spominjati kako je moguće da izbornik Ivica Tucak napusti klupu 'Barakuda', Bukić je to odbacio:

U ovom ciklus do Rija, Tucak ima punu podršku Saveza. To nije upitno. Analizirat ćemo nastupe u Beogradu i zašto je bilo padova igrača, posebno onih od kojih smo očekivali puno više“, zaključio je Bukić.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivica TucakOstali sportoviPerica BukićEuropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpoloHrvatska vaterpolska reprezentacija

Ostale Vijesti