REUTERS/Guglielmo Mangiapane
REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Trofej za Samsonovu u Nizozemskoj

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 16.06.24. | 21:33

Ovo joj je drugi trofej osvojen na travnatoj podlozi, na kojoj je bila pobjednica 2021. u Berlinu

Ruska tenisačica Ljudmila Samsonova (WTA - 15.) pobjednica je WTA turnira na travnatoj podlozi u nizozemskom 's-Hertogenboschu, gdje je u nedjeljnom finalu nadigrala Kanađanku Biancu Andreescu sa 4-6, 6-3, 7-5. 

Bio je to drugi nedjeljni izlazak na teren 25-godišnje Ruskinje, jer je njen polufinalni meč protiv sunarodnjakinje Jekaterine Aleksandrove prekinut kod rezultata 1-1 u setovima. Samsonova je osvojila prvi set sa 6-3, a drugi je pripao Aleksandrovoj u 'tie-breaku' (7-1). U nedjeljnom nastavku se bolje snašla Samsanova i za pola sata osvojila set sa 6-1.

U finalu je Andreescu bila bolja u prvom setu i osvojila ga sa 6-4. Samsonova je nakon toga preokrenula dvoboj, osvojila drugi set sa 6-3 i povela 4-2 u trećem. Međutim, nekadašnja pobjednica US Opena je nizom od tri gema došla na korak od trijumfa. No, Ruskinja je još jednom smogla snage za preokret, nanizala tri gema i tako došla do svog petog WTA naslova, a prvog nakon gotovo dvije godine čekanja.

Ovo joj je drugi trofej osvojen na travnatoj podlozi, na kojoj je bila pobjednica 2021. u Berlinu.

Andreescu je igrala u svom sedmom finalu, a na četvrti naslov čeka od 2019., kad je osvojila turnire u Indian Wellsu i Torontu te Grand Slam trofej u New Yorku.

WTA 's-Hertogenbosch - polufinale

Ljudmila Samsonova (2) - Jekaterina Aleksandrova (3) 6-3, 6-7 (1), 6-1

Finale

Ljudmila Samsonova (2) - Bianca Andreescu (Kan) 4-6, 6-3, 7-5 

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

WTA Hertogenbosch

Ostale Vijesti