Tour de France 2026. starta iz Barcelone

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 18.06.24. | 13:11

Ove će godine Tour po prvi put startati 29. lipnja iz Italije s dosad neviđenim završetkom tri tjedna kasnije u Nici, a ne u Parizu zbog Olimpijskih igara

Tour de France će 2026. godine startati iz Barcelone, što će biti treći put da ova utrka ima start u Španjolskoj, objavili su u utorak organizatori.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Barcelona je prestižan grad i sportski grad", istaknuo je Christian Prudhomme, direktor Tour de Francea, precizirajući da će u Kataloniji biti "dvije kompletne etape i početak treće etape”.

Ovo će biti treći put od osnutka 1903. da Tour de France kreće sa španjolskog teritorija, nakon San Sebastiana 1992. i Bilbaa 2023.(oba grada su Baskija).

To je također četvrti "veliki start" iz inozemstva u pet godina (27. u 113 izdanja) nakon Kopenhagena 2022., Bilbaa 2023. i Firence 2024. te prije Lillea 2025.

Barcelona, ​​grad domaćin Olimpijskih igara 1992., bila je "dugo vremena kandidat", a sadašnji socijalistički gradonačelnik Jaume Collboni, na funkciji godinu dana, "sanjao je" domaćinstvo 'Grande Bouclea', kazao je direktor Toura.

Detalji o prvim fazama utrke neće biti otkriveni do rujna. Prudhomme je za sada otkrio da će biti "dvije kompletne etape i polazak trećeg dana u Kataloniji", prije nego što se "krene prema Francuskoj".

Jedino što je je još otkrio utrci je da će obuhvaćati uspon na brdo Montjuic, pored Barcelone, dodao je.

Ove će godine Tour de France po prvi put startati 29. lipnja iz Italije s dosad neviđenim završetkom tri tjedna kasnije u Nici, a ne u Parizu zbog Olimpijskih igara.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina) 



Tagovi

Biciklizamtour de france

Ostale Vijesti