Tin Srbić osvojio zlato na Svjetskom kupu u Osijeku

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 28.05.18. | 08:20

Na krilima publike Srbić pokorio konkurenciju

Sjajne vijesti stigle su nam iz Osijeka, gdje je minulog vikenda održano natjecanje Svjetskog gimnastičkog kupa. Aktualni svjetski prvak na preči, naš Tin Srbić, fantastičnim je nastupom zaradio ocjenu 14,700, čime je drugoplasiranog Talijana Roberta Tvorogala ostavio iza sebe za više od boda (13,667), dok je treći bio Švicarac Tara Serhani (13,633).

Srbić je na krilima sjajne osječke publike, koja je ispunila dvoranu Gradski vrt, odradio sjajnu vježbu kojom je potvrdio kako je u ovom trenutku najbolji na svijetu na preči. Gledatelji su nakon završetka vježbe s ovacijama ispratili 21-godišnjeg Zagrebčanina.

Osjećao sam pritisak, gore na zagrijavanju. Ali, prije samog natjecanja naježio sam se od publike. Doslovce, kada sam to čuo - letio sam. Imao sam osjećaj da mogu odraditi još jednu vježbu, rekao je u osvrtu na svoj nastup. 

Spomenimo kako su u osječkom finalu nastupili i naši najiskusniji predstavnici, no i Filip Ude i Robert Seligman su u finalu konja s hvataljkama ostvarili slabije rezultate. Ude je doživio pad te je zauzeo posljednje, osmo mjesto, dok je Seligman u svome rodnom gradu bio dvije pozicije bolje plasiran. U ženskoj konkurenciji, Tijana Tkalčec je na preskoku završila na petom mjestu. 

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Tin SrbićSvjetski kup u gimnastici Osijek

Ostale Vijesti