Newscom Newscom/PIXSELL
Newscom Newscom/PIXSELL

Teniski turnir na OI 2028. održat će se na mjestu jedne od najvećih pobjeda hrvatskog tenisa

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 12.07.24. | 21:34

Organizatori OI 2028. u Los Angelesu obznanili prizorišta za 19 sportova

Organizacijski odbor Olimpijskih igara 2028., kojima je domaćin Los Angeles, u petak su obznanili prizorišta za 19 sportova iz svog programa.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Borilišta će biti rasprostranjena na širem području Los Angelesa kojem pripada i Long Beach, u južnom dijelu okruga, gdje se će održavati natjecanja u vodenim sportovima. Na plaži Alamitos će biti uprizorena natejcanja u daljinskom plivanju i triatlonu, dok će se jedriličari za odličja boriti u akvatoriju uz obalu Belmont.

Veslačka natjecanja, kao i ona u kanuu i kajaku na mirnim vodama (sprint) bit će održana na gradskom, "morskom stadionu". Natjecanja u umjetničkom plivanju i vaterpolu bit će održana u Kongresnom centru u Long Beachu.

Sjeverozapadno od središta Los Angelesa, između Santa Monice i brežuljaka Topanga Parka, u Riviera Country klubu će biti održan turnir u golfu. To je teren na kojem su se već održavala najveća natjecanja u ovom sportu, poput US Opena i PGA Championshipa.

Sjeverno od Long Beacha, a južno od Los Angelesa, nalazi se sportski centar u Carsonu, koji je posebno ostao u sjećanju hrvatskim tenisačima, koji su 2005. tamo započeli pohod na osvajanje Davis Cupa svladavši američku reprezentaciju. Na istim će terenima biti održan olimpijski teniski turnir. Na terenu na kojem svoje domaće utakmice igraju nogometaši LA Galaxyja bit će održana natjecanja u ragbiju 7. U istom sportskom kompleksu će biti odigran turnir u hokeju na travi, kao i biciklistički dio natjecanja na velodromu.

U središnjem dijelu Los Angelesa, na četiri različite lokacije, u tri dvorane i na jednom stadionu, bit će održana natjecanja u atletici, badmintonu, dizanju utega, mačevanju, džudu, tekvondou, hrvanju, stolnom tenisu i gimnastici.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2028.

Ostale Vijesti