Svjetsko prvenstvo: Skijaši se zagrijavaju nastupom u superveleslalomu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.02.15. | 10:50

Nakon jučer skijašica u superveleslalomu, danas će u lov na prvu medalju na Svjetskom prvenstvu koje se održava u američkom Vailu i Beaver Creeku krenuti i skijaši, u istoj disciplini.

Superveleslalom, koji počinje u 19 sati po našem vremenu, a 11 po lokalnom, otvara Francuz Brice Roger, drugi kreće njegov sunarodnjak Johan Clarey, a potom domaći predstavnik Ted Ligety. Vodeći u poretku ove discipline u Svjetskom kupu, Norvežanin Kjetil Jansrud ima startni broj 17.

Nastupit će i četvorica hrvatskih skijaša. Ivica Kostelić ima startni broj 32, Natko Zrnčić-Dim 35, Max Ullrich 40, a Istok Rodeš 54 od sveukupno 66 skijaša, iz 28 zemalja.

Sa startnim brojevima 9 i 15 nastupit će povratnici od ozljeda, domaći skijaš Bode Miller te Norvežanin Aksel Lund Svindal. Stazu je postavio trener Austrijanaca Winkler.

Dodajmo ovome da su jučer skijaši odradili prvi trening spusta. Zrnčić-Dim je bio 27., a Kostelić 44. Ivica je imao odličan prvi prolaz na ravnom dijelu, no onda su se u nastavku zaredale pogreške i gotovo je izletio sa staze, pa je trening završio sa zaostatkom od svije sekunde i 97 stotinki zaostatka za najbržim Jansrudom.

Zrnčić-Dim je nakon lošeg prvog prolaza, dobro odradio srednji i donji dio staze, kao i skokove i na kraju je imao sekundu i 94 stotinke slabije vrijeme od Jansruda.

Treći hrvatski predstavnik Max Ullrich je nakon solidnog prvog prolaza pao na bok, i zaustavio se na stazi, pa nakon toga nastavio dalje do cilja. Njegov zaostatak je na kraju bio 9.36 sekunde, dok je Istok Rodeš startao samo da bi potvrdio trening, odnosno kako bi u slučaju lošeg vremena i otkazivanja ostalih spust treninga, mogao startati na utrci. Istok je od dolaska u SAD bolestan pa nije skijao. Nakon prvog prolaza, i ravnice se zaustavio i otišao sa staze.

Osam, odnosno 28 stotinki sporiji od Norvežanina bili su Austrijanci Max Franz i Matthias Mayer.

Spust je na rasporedu u subotu, a od naših se najviše u Beaver Creeku očekuje u alpskoj kombinaciji, koja je na rasporedu u nedjelju.

 

 

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Istok RodešMax UllrichNatko Zrnčić-DimIvica KostelićOstali sportoviSkijanjeSvjetsko prvenstvo u skijanju

Ostale Vijesti