Svindal uzeo zlato u spustu i postao najstariji osvajač zlata u povijesti skijanja, Shiffrin uvjerljiva u veleslalomu

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 15.02.18. | 08:46

Norvežanin je ispisao povijest…

Norveški skijaš Aksel Lund Svindal osvojio je zlato u muškom spustu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Svindal je tako postao najstariji skijaš u povijesti kojemu je pošlo za rukom osvojiti olimpijsko zlato.

Svindal je najbrže prošao stazu,  s vremenom od jedne minute 40 sekundi i 25 stotinki. Svindal je bio 12 stotinki brži od sunarodnjaka Kjetila Jansruda i 18 stotinki brži od Švicarca Beata Feuza.

Svindalu je ovo bila četvrta olimpijska medalja.

Matthias Mayer, zlatni iz Sočija, utrku je završio na devetom mjestu, sa sekundom i 21 stotinkom zaostatka za Svindalom.

U noći sa srijede na četvrtak po našem vremenu održana je i olimpijska utrka u ženskom veleslalomu, a zlato je osvojila najbolja skijašica svijeta Mikaela Shiffrin. Shiffrin je nakon druge vožnje bila za 39 stotinki brža od norveške skijašice Ragnhild Mowinckel i za 46 stotinki od Talijanke Federice Brignone.

Shiffrin je prvu vožnju završila kao druga, za 20 stotinki minusa za talijanskom skijašicom Manuelom Moelgg koja je nakon druge vožnje završila tek osma.

Andrea Komić zauzela je 32. mjesto, a Ida Štimac 34. mjesto u prvoj vožnji. Leona Popović u prvoj je vožnji doživjela težak pad i u kolima hitne pomoći morala je biti odvezena za staze. Popović je, prema prvim informacijama, ozlijedila križne ligamente koljena.

(Foto: Action Images) 


Tagovi

SkijanjeZimske olimpijske igreAksel Lund Svindal

Ostale Vijesti