Sve je spremno za prvu regionalnu ligu sa srpskim klubovim

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.09.14. | 18:34

Nova regionalna vaterpolska liga sa 16 klubova iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije kreće 4. listopada.

Nakon što su mjesecima trajali pregovori oko sastava lige, odnosno broja klubova koji će u njoj sudjelovati, početkom kolovoza je napokon utanačeno da će 16 klubova uz četiri zemlje sudjelovati u ovom natjecanju. Danas je, pak, i službeno predstavljena liga koja će nositi ime Triglav regionalna vaterpolo liga.

Usuglasili smo se oko svih otvorenih pitanja, a očekujemo pune tribine i veliki interes medija za ovo natjecanje. Po prvi put smo dobili i TV partnera te ćemo imati puno veći broj izravnih TV prijenosa nego je to sada bio slučaj“, izjavio je predsjednik Liga Perica Bukić.

Kako je prvotno bilo predviđeno da u ligi nastupa 12 klubova, a čemu su se protivili neki hrvatski klubovi predvođeni splitskom trojkom POŠK-Mornar-Jadran, nakon povećanja broja klubova odlučeno je da će se liga igrati u svije skupine, a napravljen je i ždrijeb skupina.

Tako će u skupini A igrati: Primorje EB, Mladost, POŠK, Jadran Split, Budva, Branik, Partizan, Radnički. Sastav skupine B je sljedeći: Jug CO, Mornar BS, Medveščak, Opatija, Jadran Herceg-Novi, Primorac, Crvena Zvezda, Vojvodina.

Nakon dvokružnog sustava i 14 kola, po 4 najbolja kluba iz svake od skupina igrat će Ligu za prvaka. U nju će se prenijeti bodovi iz prvog dijela natjecanja te još odigrati 6 utakmica protiv protivnika iz suprotnih skupina. Nakon toga igra četiri najbolje momčadi igrat će Final Four, a prednost domaćinstva za završni turnir imat će momčad koja bude najbolja nakon 22 odigrana kola.

Sljedeće godine regionalna liga će se igrati u dva ranga – prvih 10 iz ove godine igrat će u A1 RVL, a ostalih 6 u A2 RVL, a postoji mogućnost da će se drugom rangu priključiti još neki klubovi.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

regionalna liga u vaterpoluvaterpolo

Ostale Vijesti