Action Images
Action Images

Super Bowl LV: Bucaneersima naslov, Brady prvak po sedmi puta

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.02.21. | 08:04

Prilično jednosmjerna utakmica.

U floridskoj Tampi odigran je ove godine pomalo hibridni Super Bowl LV. Poznati sportski festival reklama ove sezone bio je olakšan za dobar dio posjetitelja zbog epidemiološke situacije, ali spektakl svejedno nije izostao, koliko god da nije bilo sportske i rezultatske napetosti.

Na koncu, trofej Vincea Lombardija osvojila je domaća momčad, Tampa Bay Bucanners i to po prvi puta u povijesti franšize. Bilo je uvjerljivih 31:9 u korist domaće ekipe protiv branitelja naslova, Kansas City Chiefsa.

Prije utakmice, koja je već tradicionalno ponajveći sportski događaj preko Atlantika, puno je govorancije bilo o rivalstvu između Patricka Mahomesa, quarterbacka do sinoć aktualnih prvaka Chiefsa te legendarnog Toma Bradyja. Mladi Mahomes na glasu je kao ponajbolji igrač nove generacije, dok Brady predstavlja nešto arhaičniji oblik glavnog igrača.

42-godišnji quarterback, koji se proslavio u redovima New England Patriotsa koje je napustio prošle sezone, s novim klubom je došao do ukupno sedmog naslova u Super Bowlu zbog čega je postao trofejniji od svih igrača i franšiza, ostavivši za sobom svoje donedavne Patriotse i Steelerse koji imaju šest Super Bowl titula.

Obrana Bucaneersa bila je presudna - čvrsto su pritiskali Mahomesa te Hilla, dok su na suprotnoj strani briljirali Brady, njegov suigrač iz doba Patriotsa, tight end Rob Gronkowski, wide reciever Antonio Brown i running back Leonard Fournette. Oni su, s ostatkom suigrača, stvorili razliku već na poluvremenu, a indisponirani Chiefsi to nisu uspjeli stizati nego su sve svoje bodove zaradili iz šuteva nakon 'četvrtih napada' što ne donosi titule, kako bi rekli brojni analitičari koji prate sport.

Sve u svemu, dobar show kao i svake godine, dok obožavatelji mogu žaliti jedino za izostankom veće rezultatske napetosti jer su Bucaneersi u potpunosti u obrani anulirali svaki napad Chiefsa te zasluženo osvojili titulu.



Tagovi

Tom BradyNFLsuperbowlKansas City ChiefsTampa Bay Buccaneers

Ostale Vijesti