REUTERS/Denis Balibouse
REUTERS/Denis Balibouse

Sunce izlazi na Istoku: Hrvat stigao do osmog mjesta u Garmisch-Partenkirchenu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 27.02.22. | 14:29

Uz Rodeša, u Austriji su ddanas skijali i Filip Zubčić, Samuel Kolega i Matej Vidović.

26-godišnji Varaždinac ima sjajan dan na skijalištu u Njemačkoj!

Drugi po redu slalom u Garmisch-Partekirchenu donio je Istoku Rodešu zlatnu priliku za povratak u top 10 poredak slalomaša, što mu je i pošlo za rukom! Dok su Filip Zubčić i Matej Vidović ostali bez drugog lauga, Samuel Kolega i Istok Rodeš su neočekivano preuzeli “štafetu” i završili utrku na osmom, odnosno 18. mjestu.

Inače, ovo je Rodešu treći po redu najbolji rezultat u karijeri. Samo je dva puta prošao bolje, jedanput je bvio sedmi u Zagrebu, a do iste pozicije je dogurao i prije četiri godine u Madonni di Campiglio.

Najbolji je danas bio i Henrik Kristoffersen, a koliko je Norvežanin dominantan, pokazuje i činjenica da je slavio u oba slaloma. Ovo je veliki dan za Rodeša ali i dobar motiv za ostale naše predstavnike da do kraja sezone ubace u petu brzinu i naprave što bolji rezultat.

Što se tiče ženske konkurencije, cure su vozile spust u Crans Montani u Švicarskoj. Pobjedu je odnijela Priska Nufer, druga je bila Čehinja Ester Ledecka sa samo 11 stotinki zaostatka, dok je na treće mjesto zasjela Sofia Goggia.

 


Tagovi

Henrik KristoffersenIstok Rodeš

Ostale Vijesti