Sukno: Najbolji turnir u mojoj karijeri, znali smo što želimo

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.07.17. | 22:06

Izbornik je bio izrazito ponosan na svoje igrače.

Nakon susreta izbornik Tucak bio je smiren pred kamerama i prokomentirao je razvoj događaja, no vidjelo se da mu nije svejedno.

˝Bronca, srebro i sada zlato, vjerojatno je to tako moralo biti. Čestitam ovim predivnim igračima koji su ostavili srce na terenu, ne samo danas već kroz čitav turnir. Jako sam sretan što sam izbornik ove reprezentacije, sreća je stvarno ogromna. Osjetili smo koliko je Hrvatska bila uz nas u ovom finalu˝ - počeo je emotivno Ivica Tucak, pa se okrenuo komentiranju same utakmice:

˝Bila je ovo teška utakmica za nas. Vidjeli ste i sami, bilo je gore-dolje, uspona i padova, ali ovaj smo uspjeh jako željeli. Uvijek je lako kada imate ovakve igrače pod sobom. Mislim da smo fantastično predstavili Hrvatsku pred svijetom˝ - zaključio je izbornik novih Svjetskih prvaka.

Apsolutni junak utakmice protiv Mađara u finalu bio je Sandro Sukno koji ih je načeo prvim pogotkom, a onda u posljednjoj sekundi zabio posljednji čavao u lijes njihovog nadanja oko naslova. Postigao je četiri pogotka od osam hrvatskih tokom utakmice i kao pravi kapetan poveo svoju momčad do ogromnog uspjeha.

Opet je dokazao kako je bez ikakve dileme jedan od najboljih svjetskih igrača, a sada se napokon uspeo na najvišu stepenicu reprezentativnog vaterpola. I on je bio emotivan, ali i direktniji u izjavi nakon utakmice. Na kraju je i proglašen za najboljeg igrača turnira.

˝Nismo još svjesni što smo napravili, ovo je bio najbolji turnir u mojoj karijeri. Pobijedili smo sve najbolje momčadi svijeta, bilo je jako teško, ali vidjeli smo i osjetili da je Hrvatska iza nas. Srušili smo ih pred 10 tisuća njihovih ljudi i ovo je sve bilo napravljeno da Mađari postanu prvaci svijeta, ali nismo im dali. Bili smo fokusirani, znali smo što želimo od ove utakmice i to smo ostvarili u bazenu˝ - izjavio je najbolji igrač Svjetskog prvenstva i hrvatski junak Sandro Sukno.

Nakon Melbournea 2007. godine ovo je drugo Svjetsko zlato za Hrvatsku koja ga je osvojila na savršen način, nisu poraženi tokom cijelog turnira, srušili su Srbiju u polufinalu, a onda Mađarsku u njihovom dvorištu. Nevjerojatno, fantastičan turnir Barakuda.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijaIvica TucakSandro Sukno

Ostale Vijesti