Štuhec naslijedila Maze i uzela naslov u spustu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 12.02.17. | 13:00

Slovenska skijašica Ilka Štuhec nova je svjetska prvakinja u spustu.

Slovenija je dočekala svoju prvu zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u švicarskom St.Moritzu. za to se u spustu pobrinula najveća senzacija Svjetskog kupa ove sezone, 26-godišnja Ilka Štuhec.

Prije dvije godine naslov svjetske prvakinje u spustu pripao je Slovenki Tini Maze, koja se u međuvremenu umirovila, a sada je u St.Moritzu zlatna medalja u ovoj disciplini ponovno otišla u Sloveniju.

Štuhec je sa startnim brojem sedam odradila sjajnu vožnju i u cilj se spustila sa 40 stotinki prednosti pred do tada vodećom Austrijankom Stephanie Venier. Brončana medalja pripala je Amerikanki Lindsey Vonn sa 45 stotinki zaostatka za Štuhec. Bez medalje je za samo sedam stotinki sekunde ostala talijanska skijašica Sofia Goggia, koja je utrku završila na četvrtom mjestu.

Štuhec je ove sezone u Svjetskom kupu ostvarila tri pobjede ove sezone i bila je jedna od kandidatkinja za zlato, a možda bi poredak bio i drugačiji da se na zagrijavanju za slalomsku vožnju alpske kombinacije nije ozlijedila domaća skijašica Lara Gut, koja je također bila favoritkinja za pobjedu.

U utrci je nastupilo 38 skijašica, ali nije bilo hrvatskih predstavnica.

(Foto: Action Images/screenshot fis-ski.com)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Ilka ŠtuhecSkijanjeSvjetsko prvenstvo u skijanju

Ostale Vijesti