Stipe Žunić s drugim hicem kvalifikacija ide po europsku medalju

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 07.08.18. | 08:22

Prva hrvatska šansa za medalju.

Drugog dana Europskog atletskog prvenstva u Berlinu, hrvatski bacač kugle Stipe Žunić nastupit će u finalu s realnim izgledima za osvajanje medalje. U jučerašnjim kvalifikacijama, 27-godišnji Zadranin bio je jedan od samo četvorice koji su prebacili normu za finale i to s drugim hicem kvalifikacija od 20.61.

Normu za finale ispunili su David Stroil (20.63), Stipe Žunić (20.61), Michal Haratyk (20.58) i Aleksandr Lesnoy (20.47), dok će se u finalu još natjecati Maksim Afonin, Nikolaos Skarvelis, Mesud Pezer, Aliaksei Nichypar, Tsandko Arnaudov, Konrad Bukowiecki, Tomaš Stanek i Bob Bertemes.

Ako gledamo ovosezonske rezultate, Poljak Michal Haratyk je apsolutni favorit za zlato. Jedini je Europljanin koji je ove sezone prebacio 22 metra (22.08), a svih pet najboljih hitaca kuglaša iz Europe pripada upravo Haratyku. Od ostalih finalista najbolji rezultat sezone ima Nijemac David Stroil (21.62), a ispred Žunića (21.36) su još Rus Alexander Lesnoy (21.58) i Čeh Tomaš Stanek (21.52).

Svi ovi rezultati daju nam potpuno pravo očekivati da će se Žunić uključiti u borbu za medalju. U karijeri još nema nijedno odličje s Europskih prvenstava, ali je zato prošle godine na Svjetskom prvenstvu ostvario sjajan rezultat osvojivši broncu. Ovog ljeta kolekciji je pridodao srebro  Mediteranskih igara te bi bilo lijepo kada bi se i s trećeg velikog natjecanja u nizu vratio s medaljom oko vrata.

(foto: Pixsell)


Tagovi

Stipe Žunić

Ostale Vijesti