Srbi se bune zbog poraza Hrvatske, a istu su stvar oni napravili u Pekingu!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.08.16. | 11:36

"Mi se isključivo koncentriramo na četvrtfinale i ne zanima nas što se piše i tko piše. Ovo što je dosad bilo zaboravlja se jer sve je stalo u utakmicu četvrtfinala. Ako već srpski mediji tako pišu, neka se sjete Pekinga", kaže hrvatski kapetan Josip Pavić.

Stigao je “dan D” za sve momčadi koje su se plasirale među osam najboljih olimpijskog vaterpolskog turnira. Danas se igraju četvrtfinalne utakmice, one nakon kojih ideš kući ili ulaziš u zonu medalja, a Hrvatska tu utakmicu igra večeras u 20.10, i to protiv domaćina Brazila.

Nakon što je naša reprezentacija neočekivano izgubila od najslabije momčadi u skupini Francuske (8:9), na noge su se digli srpski, a i neki hrvatski mediji, optužujući vaterpoliste da nisu htjeli biti prvi u skupini kako bi izbjegli Srbe koji su u drugoj skupini bili četvrti.

Oni koji vide zakulisne igre prokomentirali su to ovako. Prvi su kuhati počeli Španjolci koji su odigrali miroljubivo s Crnogorcima kako ne bi bili prvi u skupini. Kad su to Talijani vidjeli, ni oni nisu htjeli biti prvi u skupini pa su izgubili od Amerikanaca, a potom je došao i taj (ne)očekivani poraz Hrvata od Francuza koji se vrlo vjerojatno ne bi dogodio da se ta utakmica nije igrala u posljednjem kolu kada je plasman u četvrtfinale već bio osiguran.

"Ma svašta se događalo na turniru, no to je za nama. Najvažnije u cijeloj priči jest da smo uoči posljednjeg kola u skupini osigurali četvrtfinale i da smo mogli biti mirni. Uz to smo, što smo i planirali, odmarali igrače jer sada dolazi ono za što smo se spremali ne samo od kraja klupske sezone već ovih posljednjih godina", kazuje hrvatski izbornik Ivica Tucak.

"Mi se isključivo koncentriramo na četvrtfinale i ne zanima nas što se piše i tko piše. Ovo što je dosad bilo zaboravlja se jer sve je stalo u utakmicu četvrtfinala. Ako već srpski mediji tako pišu, neka se sjete Pekinga", dodao je hrvatski kapetan Josip Pavić ne dovršivši misao.

A što se točno dogodilo u Pekingu, kojeg su Srbi odjednom naglo zaboravili, opširnije pročitajte ovdje.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijasrpska vaterpolska reprezentacijaOlimpijske igre Rio de JaneirovaterpoloOstali sportovi

Ostale Vijesti