Matko Begovic/PIXSELL
Matko Begovic/PIXSELL

Sporting je ipak prejak: Sjajan otpor Futsal Pule u Ligi prvaka, bili su 'živi' sve do dvije minute prije kraja

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.10.22. | 19:57

Umjesto da poravnaju, dvije minute prije kraja Puljani su primili pogodak. Ali, treba im čestitati, jer odigrali su sjajnu utakmicu, naročito Mataja koji je postigao hat-trick…

Favorizirani lisabonski Sporting pobijedio je hrvatskog doprvaka Futsal Pulu 5:3 u utakmici 1. kola skupine B glavne runde kvalifikacija za futsalsku Ligu prvaka.

Domaćin ovog kvalifikacijskog turnira je Novo Vrijeme, aktualni hrvatski prvak.

U prvom poluvremenu Sporting je dva puta vodio, ali se pulski sastav oba puta vraćao u rezultatski egal i to pogocima Davida Mataje u 12. i 17. minuti. Strijelci su za lisabonsku momčad bili Tomas Paco u 9. i Sokolov u 14. minuti.

Sporting je, inače, dominirao, imao je tijekom prvih 20 minuta čak 31 udarac prema suparničkim vratima, od toga 15 u okvir vrata, ali iznimno raspoložen bio je pulski vratar Milanović.

Treći put Sporting je poveo početkom drugog dijela, u 24. minuti, kada je strijelac bio Zicky. Po prvi puta Sporting je dva gola prednosti imao u 32. minuti kada je Cavinato pogodio za 4:2. Međutim, aktualni hrvatski doprvak je ove srijede u svojim redovima imao iznimno razigranog Mataju koji je svoj treći pogodak dao u istoj minuti te je smanjio na 3:4 i vratio nadu pulskom sastavu.

Premda je Futsal Pula imala šanse izjednačiti ipak je nešto više od dvije minute do kraja Pauleta sjajno zabio za konačnih 5:3 Portugalaca.

Sporting je, inače, dva puta bio pobjednik Lige prvaka u posljednje četiri godine.

Kasnije tijekom srijede utakmicu 1. kola ove skupine će odigrati hrvatski prvak, domaćin turnira Novo Vrijeme i kazahstanski Ayat.

Prolaz među najboljih 16 momčadi Lige prvaka izborit će tri najbolje momčadi ove skupine.

Liga prvaka, 1. kolo

Srijeda, 26. listopada

Skupina B

Futsal Pula - Sporting 3:5

Novo Vrijeme - Ayat 20.30


(Hina)


Tagovi

Futsal PulaFutsal Liga prvakaFutsal Sporting

Ostale Vijesti