Splićanka se vraća: Nismo išli grlom u jagode

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.08.14. | 17:12

Dva tjedna nakon što je zbog ozljede otkazala nastup na Europskom prvenstvu u Zürichu, Blanka Vlašić vraća se natjecanjima. Na skakališta će se vratiti upravo u Zürichu, na finalnom mitingu Dijamantne lige, 28. kolovoza.

„Naravno da mi je žao što sam propustila Europsko prvenstvo, bila je to dobra prigoda za napraviti velik rezultat, no nisam imala izbora. Na to sam bila prisiljena jer me skakačko koljeno uistinu jako boljelo. Desna Ahilova tetiva bila je iziritirana i samo me smetala, no upaljena tetiva lijevog koljena je bila jako bolna“, prisjetila se Blanka trenutka koji je prekinuo dotad vrlo uspješnu ljetnu sezonu sa skokovima preko dva metra i pobjedama u Dijamantnoj ligi.

Blanka, međutim, nije imala puno vremena za tugovanje.

„Doktor Đurović je umjesto u Zürich odmah došao u Split i ostao ovdje četiri dana. Četiri dana u kojima smo nakon detaljne kontrole napravili plan prema kojem je moguće nastupiti do kraja sezone, a da pritom ne riskiram novu višemjesečnu ozljedu. Sada točno znam što mi je činiti. Već i prije Đurovićevog dolaska išla sam na fizikalnu terapiju u Šibenik, kod Nenada Bakule, koji ima puno iskustva sa sličnim ozljedama šibenskih košarkašica. U Šibenik odlazim svaki dan poslije treninga i rezultati su jako dobri. Radili smo puno vježbi za jačanje koljena i Ahilove tetive te njihovoj stabilizaciji. Kako je stanje postajalo bolje, pojačavala sam treninge i tada smo vidjeli da postoji šansa da nastupim na mitingu u Zürichu. Normalno smo trenirali, ali smo izbjegli skakanje. Nismo htjeli riskirati“, pojašnjava Blanka, prenose njezine službene stranice, dodajući da će joj za potpuni oporavak i vraćanje koljena u normalno stanje trebati oko tri tjedna terapije po okončanju sezone.

Teško je reći kako će izgledati na zaletištu nakon tri tjedna neskakanja.

„Vjerujem da ipak neće biti većih problema, da ću pronaći tehniku i da se ovaj period neskakanja neće pokazati pogubnim. Stali smo na vrijeme, nismo išli grlom u jagode i uspjeli smo staviti ozljedu pod kontrolu. Kako bi šahovskom terminologijom rekao doktor Đurović, žrtvovali smo figuru, da bismo dali šah-mat. Zato mogu reći da će finale Dijamantne lige biti moje Europsko prvenstvo!“, optimistična je Blanka koja gleda i dalje od Züricha najavivši kako se nada da će, ako sve dobro prođe u Zürichu, nastupiti i na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu.

„A onda se nadam i sljedećoj sezoni bez pauza i ozljeda. Znam što mi je činiti da se to uistinu i dogodi i mogu reći da sam nakon svega poprilično zadovoljna“, zaključuje 30-godišnja hrvatska visašica.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Blanka VlašićAtletikaOstali sportovi

Ostale Vijesti