Spektakl u središtu Zagreba: Janica i Ivica oduševili publiku u utrci legendi

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.01.17. | 22:25

U središtu Zagreba održana je utrka legendi Svjetskog skijaškog kupa.

Središnja proslava 50. obljetnice FIS Svjetskog kupa, odnosno 50 godina od prve utrke u FIS Svjetskom kupu u alpskom skijanju, održana je večeras, između dva slaloma na Sljemenu, a Zagreb je pripremio pravi spektakl.

U središtu grada, od Zagrebačke katedrale pa kroz Bakačevu ulicu i do Manduševca na središnjem gradskom trgu, postavljena je skijaška staza duljine nešto manje od 200 metara, s gotovo 1000 kubičnih metara snijega, kojom su se večeras u revijalnoj utrci provozale skijaške legende i bivši ukupni pobjednici Svjetskog kupa i osvajači Velikog kristalnog globusa.

Na utrci legendi nastupile su i naše legende, Janica i Ivica Kostelić. Ivica je krenuo prvi, a Janica posljednja.

Uvijek je prekrasan osjećaj kada se nastupa u Hrvatskoj. Lijepo je vidjeti navijače kako se zabavljaju. Hvala svima koji su došli i nadam se da ćete biti podrška našim dečkima sutra na utrci“, rekla je naša umirovljena skijašica, prenosi HRT.

Rezultat je bio najmanje važan, obzirom da su se brojni skijaši koji su se spuštali niz stazi, zaustavljali pozdraviti gledatelje i snimali selfieje, a među onima koji su se dobro zabavljali bila je i naša Janica, koja je u cilj ušla sa „stilom“ – bez štapa i rukavice, baš kao i na sljemenskoj utrci koja se još danas pamti kada je osvojila treće mjesto.

Pobjedu je odnijela njezina nekada velika konkurentica, Austrijanka Renate Götschl. Osim njih, u revijalnoj utrci nastupili su i Karl Schranz, Annemarie Moser-Pröll, Pernilla Wiberg, Marc Girardelli, Alberto Tomba, Marcel Hirscher, Petra Kronberger, Tamara McKinney, Tina Maze, Andreas Wenzel, Lise-Marie Morerod, Michaela Dorfmeister i Nicole Hosp, a gledatelje su pozdravili i Jean-Claude Killy i Michele Jacot Herry.

Revijalnoj utrci ukupnih pobjednika Svjetskog kupa u centru grada prethodio je defile predstavnika dosadašnjih organizatora utrka FIS Svjetskog kupa u alpskom skijanju 1967. – 2017.

Skijaška staza u Bakačevoj ostaje na raspolaganju Zagrepčanima i djeci te školama skijanja do 15. siječnja.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

SkijanjeOstali sportoviUtrka legendiJanica KostelićIvica Kostelić

Ostale Vijesti