SP: Tin Srbić sa trećim rezultatom do finala preče, Ude prva rezerva

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.10.17. | 08:45

Odlične vijesti stižu nam sa Svjetskog gimnastičkog prvenstva u kanadskom Montrealu.

Hrvatska će imati najmanje jednog predstavnika u nedjeljnom finalu na svjetskoj gimnastičkoj smotri u Montrealu. To je Tin Srbić, koji je u kvalifikacijama na preči bio sjajan treći, s ocjenom 14,366.

21-godišnjem hrvatskom gimnastičaru ovo je prvi nastup na Svjetskim prvenstvima i već je osigurao borbu za medalju.

Bilo je odlično. Super sam se osjećao, išao sam svoju najjaču vježbu koju mogu izvesti i napravio sam možda i najbolje što sam ikada izveo u životu i kad sam vidio ocjenu, iskreno, nisam bio baš zadovoljan jer sam mislio da sam zaslužio veću, ali onda sam poslije shvatio da suci imaju takav kriterij, da strože sude i shvatio sam da je to dosta visoka ocjena“, rekao je Srbić nakon nastupa, prenose službene stranice Hrvatskog gimnastičkog saveza.

Kvalifikacije su trajale dan i pol. Naša je reprezentacija nastupala u ponedjeljak i Srbić je držao drugo mjesto. Po završetku nastupa svih gimnastičara, pomaknuo se za samo jedno mjesto. Bolji je bio jedan od najboljih svjetskih prečaša svih vremena Nizozemac Epke Zonderland s ocjenom 14,433, koliko je dobio i aktualni prvak Europe, Švicarac Pablo Brägger.

Jako sam zadovoljan. Nisam očekivao da ću se kao treći plasirati u finale na SP-u i to mom prvom. Jako sam ponosan. U nedjelju u finalu samo želim ponoviti ovo što sam napravio u kvalifikacijama, tako dobru vježbu i nadam se da će to biti dovoljno dobro. Neću sad prognozirati neki rezultat, samo želim odraditi svoje, ovako kao u kvalifikacijama i to je to“, poručio je Srbić koji u senzacionalni lov na medalju kreće u nedjelju navečer po hrvatskom vremenu, između 19 i 22 sata.

Drugi hrvatski predstavnik na preči i finalist ovogodišnjeg Europskog prvenstva, Anton Kovačević je zbog padova na Tkačevima sakupio 9,866 bodova i bio 117. među 124 gimnastičara.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama Filip Ude je bio deveti, s ocjenom 14,400 i prva je rezerva za subotnje finale.

Išao sam vježbu sa startom od 6,0, nešto lakšu, bez Busnarija, dobro sam je odradio, ali saskok sam mogao bolje. Da sam to uspio, bio bi sigurno u finalu, ocjena bi bila 4-5 desetinki veća. Ali, nisam razočaran, potvrdio sam da sam i dalje u top 10, pokazao sam da i dalje vrijedim“, istaknuo je trostruki hrvatski olimpijac i viceprvak svijeta iz 2014. godine.

Još jedan debitant, 19-godišnji Jakov Vlahek je bio 16. među 132 vježbača na konju s hvataljkama, dok je Robert Seligman zbog pada na novom elementu Roth završio kao 33. (13,533).

Vlahek je odlično odradio svoj posao, dao je svoj maksimum, sve što zna, baš kao i Tin Srbić. Ti mladi dečki pokazali su kakvu budućnost ima hrvatska gimnastika. Seligman je nažalost pao u posljednjoj trećini vježbe, iako je do tog dijela izveo možda i svoju najbolju vježbu ikada na natjecanjima“, izjavio je hrvatski izbornik Vladimir Mađarević.

(Foto: Hrvatski gimnastički savez)


Tagovi

Jakov VlahekRobert SeligmanAnton KovačevićSvjetsko prvenstvo u gimnasticiGimnastikaFilip UdeTin Srbić

Ostale Vijesti