Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Šok za Barakude: Hrvatski vaterpolist završio karijeru u 27. godini

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 29.09.21. | 11:34

Prije dva mjeseca je nastupao za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju

Hrvatski vaterpolist Lovre Miloš odlučio je prekinuti karijeru u 27. godini. Nepuna dva mjeseca nakon što je na Olimpijskim igrama nastupao za Hrvatsku odlučio se oprostiti od vaterpola, premda je pred njim bilo još puno sezona.

Ova odluka šokirala je mnoge s obzirom da je tek zašao u ozbiljne godine za jednog vaterpolista. Ovog ljeta istekao mu je ugovor s Mladosti, koja je doživjela pravi egzodus igrača uzrokovan financijskim problemima.

Miloš je imao ponude hrvatskih i inozemnih klubova, ali donio je odluku da više neće igrati vaterpolo.

„Nisam odluku donio preko noći, ovo je kombinacija dosta faktora. Dosta mi je vaterpola, u ovom trenutku imam neke druge prioritete. Glava mi već neko vrijeme nije bila u vaterpolu 100 posto, ljetos sam imao ponuda nakon što se Mladost raspala. Tako sam odlučio i mislim da sam odlučio dobro“, rekao je u razgovoru za Sportske novosti.

Osvajao je s Barakudama brončane medalje na Europskom prvenstvu 2018. u Barceloni i Svjetskom prvenstvu 2019. u Gwanjuu te dva srebra 2019. u Europa kupu i Svjetskoj ligi. S Mladosti je osvojio naslov prvaka Hrvatske protekle sezone velikim preokretom protiv Jug Adriatic osiguranja u finalnoj seriji, a do kraja je sa Žapcima išao u Jadranskoj ligi i Hrvatskom kupu.


Tagovi

Jadranska liga vaterpoloregionalna liga vaterpolovaterpoloLovre Miloš

Ostale Vijesti