Smjena na klupi Žabaca, Štritofa naslijedio Zoran Bajić

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.10.17. | 10:13

Promjene na klupi Mladostaša.

Vaterpolisti Mladosti nisu uspjeli ostati u igri za Europu ove sezone, nakon što nisu imali previše uspješan nastup na kvalifikacijskom turniru za plasman u Ligu prvaka pred svojim navijačima u Zagrebu. Ostvarili su pobjedu, poraz i remi te nisu izborili prolaz dalje i uprava kluba odlučila se za promjenu na trenerskoj klupi. Umjesto Ratka Štritofa, klupu 'Žabaca' preuzeo je Zoran Bajić, također bivši igrač Mladosti.

Poznat i kao 'Baja', bivši je golman momčadi sa Save, povremeni A reprezentativac 80-tih godina, koji je nakon odlaska iz Mladosti branio u Cataniji te Solarisu. Kaijeru je završio u Švicarskoj, u kojoj je i započeo trenersku karijeru na klupi Bissonea, u deset godina prošavši sve kategorije. Prije dvije godine vratio se Mladost i vodio najmlađe kategorije, a sada mu se pružila prilika za vođenje seniorske momčadi.

Jučer je odradio prvi trening sa momčadi, zajedno sa svojim pomoćnicima Hrvojem Hrestakom i Franom Vićanom, a za službene klupske stranice je otkrio prve dojmove.

Želja mi je prenijeti svoju strast i ljubav prema vaterpolu na naše igrače kako bih im pomogao da ostvare svoje pune igračke potencijale koje su evidentno veliki. Ekipa je to koja u svojim redovima ima nekoliko iskusnijih igrača osvajača klupskih trofeja te reprezentativnih medalja na svjetskim prvenstvima i olimpijskim igrama, a uz to i niz mlađih igrača koji su bili u mlađim kategorijama prvaci Hrvatske i već dvije sezone igraju u seniorskom sastavu. Ti igrači imaju što pokazati i vjerujem da ćemo zajedničkim radom ostvariti dobre rezultate“, istaknuo je novi trener Mladostaša.

Njegova se momčad rano oprostila od ovosezonske Lige prvaka i sada se okreće regionalnoj ligi, u kojoj je prvi nastup očekuje u subotu kod kuće protiv Budvanske Rivijere.

Ovo ispadanje svakako je ostavilo traga ali ćemo se nastojati mentalno dići kroz prve dvije utakmice u kojima su nam protivnici Budva na našem bazenu i Partizan u gostima. Potom slijedi serija od tri teška protivnika: Mornar, Jug i Jadran Split. Ekipa je dobro tjelesno pripremljena, a potrudit ćemo se i da igrački napreduju jer prostora za to ima dosta“, poručio je Bajić.

(Foto: HAVK Mladost)


Tagovi

vaterpoloHAVK Mladostregionalna liga vaterpoloRatko ŠtritofZoran Bajić

Ostale Vijesti