Slovenci se žale da su pokradeni, Ivandija poručuje: Neka pogledaju gdje su bili 45 minuta!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.03.17. | 21:47

Rukometaši PPD Zagreb svladali su pred domaćim navijačima Celje i na korak su od potvrde prolaza u osminu finala Lige prvaka.

Zagrebaši su slavili protiv Celja 23:21, što im je bilo dovoljno da odrade svoj dio posla i sada čekaju nedjeljni susret Vardara i Kristianstada, u kojem Kristianstad ne smije slaviti. Ako švedska momčad iznenadi domaćine, osigurat će prolaz, ako izgubi, u osminu finala ide Zagreb.

Nakon teške borbe smo uspjeli doći do pobjede koja nam je bila potrebna. Ali nema pretjeranog veselja sve dok ne završi utakmica u nedjelju između Vardara i Kristianstada“, kazao je na konferenciji za medije trener Zagrebaša Silvio Ivandija.

Njegova momčad je na poluvremenu imala četiri razlike, 14:10, u sjajnoj prvoj polovici drugog dijela i plus osam, ali uslijedila je crna rupa tijekom koje je Celje stiglo na samo gol zaostatka. Ipak, uspjeli su se Zagrebaši isčupati i na koncu slaviti.

Pokazali smo dva lica u utakmici. Jednim nepotrebnim isključenjem smo izgubili ritam kojeg smo do tada imali. Dogodio nam se pad, promašili smo četiri zicera i dopustili smo gostima da se vrate. Čestitam momčadi na velikoj borbi, kao i publici koja je zadnjih sedam minuta provela na nogama. Bio je sjajan ambijent i nadam se da će takav biti u svakoj utakmici do kraja i naravno i sljedeće sezone“, istaknuo je trener hrvatskog prvaka.

Slovenci su imali prigovore na suđenje.

Doživio sam nešto što još nisam nikad u svojoj karijeri. Čestitam Zagrebu na pobjedi. To što se događalo danas je slaba reklama za rukomet i Ligu prvaka. Nevjerojatno je da se takve stvari događaju. Mi igrači smo došli igrati rukomet, a navijači gledati, ali nije bilo rukometa. Nažalost, izgubili smo“, rekao je kapetan gostiju Luka Žvižej, koji se dvaput upisao u strijelce.

Trener Celja, Branko Tamse nije bio previše rječit, ali nije skrivao ljutnju.

Čestitam Zagrebu na pobjedu i želim im sve najbolje, čestitam i našim navijačima ali kako se Liga prvaka može igrati bez semafora?“, požalio se trener Celja na problem s početka utakmice kada više od deset minuta nije radio semafor.

Dobro pogledajte utakmicu. Od prve minute je bilo provokacija i faulova, ali ne grubih. Neka pogledaju gdje su bili 45 minuta i kako su dobili Löwen. Nemojte unaprijed nešto svaljivati na momčad. Mi smo igrali jako dobar rukomet, 45 minuta fantastično. Dogodio nam se pad u jednom trenutku, ali nećemo ovako razgovarati nakon jedne takve utakmice u fantastičnom ambijentu. Nemojte stvarati famu da ste pokradene. Ova pobjeda je čista i zaslužena, a ostalo su izmišljotine“, odgovorio je Ivandija Celjanima.

David Miklavčić je postigao tri pogotka večeras.

Bila je utakmica kakvu smo i očekivali, teška i na kraju neodlučena, ali vrhunski smo sve izdržali. Bili smo koncentrirani dok su nam glave bile na mjestu i dok smo imali igru. Dogodio nam se pad i na kraju komplikacije, ali uspjeli smo s više golova u gostima završiti ispred Celja i čekamo ishod u nedjelju“.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Silvio IvandijaEHF Liga prvakaEHFCeljePPD Zagreb

Ostale Vijesti