Sjajni Sandro Sukno odveo Hrvatsku do pobjede protiv Italije

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 12.08.16. | 16:52

Sjajna pobjeda Hrvatske.

Ne znamo jesu li Bojan Bogdanović i Domagoj Duvnjak svojim jučerašnjim igrama motivirali Sandra Sukna, ali ponajbolji vaterpolist svijeta priključio se svojim kolegama iz košarke i rukometa u sjajnim partijama. Sukno je apsolutno dominirao u utakmici protiv Italije te s 5 pogodaka trasirao put Hrvatskoj prema trećoj pobjedi na olimpijskom turniru.

Zabijao je Sukno s raznih pozicija, u situacijama s igračem više, ali i s istim brojem igrača u bazenu, a upisao je i jednu asistenciju te ukradenu loptu. U trećoj četvrtini postigao je tri pogotka zaredom, a posljednji, onaj za 8:6, je zabio nakon dugog 'vaganja' – iako su svi znali da će lopta ići na njega te da će zabiti gol, jednostavno ga je bilo nemoguće zaustaviti. Uz sve napravljeno, mogao je do još najmanje dva gola – Tempesti mu je u drugoj četvrtini zaustavio jednu kontru, a u trećoj je jedan njegov snažan udarac završio u okviru gola.

Naravno da Sukno, koliko god dobro odigrao, nije mogao sam pobijediti Italiju. Veliki posao napravljen je u obrani gdje smo zaustavili većinu protivnika. Talijani su često ostajali bez prave akcije te je šutom uglavnom pokušavao Gallo, a raspoložen je bio i Pavić koji je upisao 10 obrana. S druge strane je Tempesti imao 8 obrana, većinom u prvom poluvremenu. Kasnije je ipak bio nemoćan za Sukna i ostale naše vaterpoliste.

Od početka utakmice smo bili u vodstvu. Talijani su vodili samo jednom – 3:2 u drugoj četvrtini, ali smo se brzo vratili. U trećem razdoblju igre prvi put smo otišli na dva gola prednosti, a to smo održavali sve do kraja utakmice. Na kraju smo pobijedili sa 10:7.

Hrvatskoj je u skupini ostala još utakmice protiv Francuske u kojoj očekujemo pobjedu pa smo tako ovim slavljen osigurali najmanje drugo mjesto u skupini i to ako budemo u krugu sa Španjolskom i Italijom. Ako Španjolska izgubi od Crne Gore u posljednjem kolu, onda ćemo u četvrtfinale s prvog mjesta.

Osim Sukna golove su zabili Burić, Joković, Bukić, Bušlje i Šetka. Kod Talijana 2 gola Gallo, a Figlioli, Fondelli, Nora, Bodegas i N.Presciutti po 1.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Olimpijske igre Rio de Janeirovaterpolotalijanska vaterpolska reprezentacijaHrvatska vaterpolska reprezentacijaSandro Sukno

Ostale Vijesti