Sjajni Hrvat na korak do senzacionalnog meča protiv Rafaela Nadala

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 08:05

Splićanin igra najbolji tenis u karijeri, a sada mu ždrijeb otvara mogućnost dvoboja protiv jednog od najvećih tenisača i sportaša u povijesti

Danas su na rasporedu četiri četvrtfinalna meča na ATP turniru iz serije 250, koji se igra u švedskom Bastadu. Hrvatsku publiku najviše zanima dvoboj koji od 11 sati igra Duje Ajduković protiv Thiaga Monteira, jer je ovo prvi puta da se 24-godišnji Splićanin našao u četvrtfinalu nekog ATP turnira. No, teniska će publika u Hrvatskoj, ali i ostatku svijeta, s velikim nestrpljenjem čekati rasplet meča koji se igra u terminu od 13 sati, a u kojem Rafael Nadal traži svoje prvo polufinale u 2024. godini.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

I ne samo to, ždrijeb se tako nacrtao da bi Ajduković, ako stigne do slavlja protiv Monteira, a istovremeno Nadal upiše pobjedu protiv Argentinca Mariana Navonea, igrao u polufinalu protiv jednog od najvećih sportaša u povijesti. I bila bi to, neovisno o ishodu, velika nagrada za kompletan dosad uloženi trud u njegovoj teniskoj karijeri, ali i golem poticaj za daljnji napredak u karijeri.

Ajduković je u Bastad stigao kao 130. igrač s ATP ljestvice. Njegov dosadašnji najbolji plasman je 115. mjesto, a uspješnim prolaskom kvalifikacija i prve dvije prepreke u glavnom dijelu turnira, Ajduković je na konto pospremio 63 boda i sljedeći tjedan dočekat će kao najmanje 119. igrač svijeta. A pobjedom protiv Monteira, stigao bi do najboljeg plasmana u karijeri i minimalno 110. pozicije. No, treba istaknuti kako će Brazilac biti priličan favorit za pobjedu u današnjem dvoboju, barem na papiru. To je, prije svega, osigurao fantastičnom pobjedom protiv Caspera Ruuda u 2. kolu, kojeg je s uvjerljivih 2-0 u setovima senzacionalno ispratio s turnira. Ipak, nešto će se pitati i Ajdukovića, koji je nanizao četiri pobjede na švedskoj zemlji, uključujući i sjajno slavlje protiv Pavela Kotova u tri seta, trenutno 50. igrača svijeta.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Što se Rafaela Nadala tiče, on se plasirao u četvrtfinale nakon što je u dvoboju 2. kola pobijedio Britanca Camerona Norriea sa 6-4, 6-4. Bio je to izuzetno jak protivnik i bitna pobjeda za Nadala, koji je eliminiran u prvom kolu Roland Garrosa, a potom preskočio Wimbledon kako bi se što bolje pripremio za Olimpijske igre. Na startu Bastada pobijedio je tenisača kultnog prezimena - Lea Borga, sina švedske teniske legende Björna Borga, a usput je već dogurao do polufinala parova, koje igra u kombinaciji s Casperom Ruudom.

Dakle, danas ćemo s priličnom pozornošću pratiti rasplet prva dva četvrtfinalna duela u Bastadu, odnosno donji dio ždrijeba. I već oko 15 sati mogli bismo, barem se tome nadamo, imati polufinalni par u kojem će se sučeliti hrvatski i španjolski tenisač.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Duje AjdukovićRafael NadalATPATP Bastad

Ostale Vijesti