Slavko Midzor/Pixsell
Slavko Midzor/Pixsell

Sjajna Leona Popović došla do plasmana karijere u nemogućim uvjetima! Petra Vlhova Snježna kraljica treću godinu zaredom

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 04.01.22. | 17:10

Kroz umjetni snijeg na Sljemenu jasno se naziralo blato, ali 24-godišnja Riječanka odradila je sjajnu drugu vožnju.

Čak osam skijašica nije uspjelo završiti drugu vožnju ovogodišnjeg izdanja Snježne kraljice. Uvjeti su zbog visokih temperatura bili izuzetno teški, kroz umjetni snijeg jasno se naziralo blato, a staza je imala brojne rupe koje su dovodile do velikih grešaka. S tim na umu, svim djevojkama koje su danas stigle do cilja treba skinuti kapu.

Leona Popović došla je do najboljeg plasmana u karijeri i u ukupnom poretku završila je na sedmom mjestu. Ona je također blago posrnula na najkritičnijem dijelu pri samom početku , no odlično i agresivno je odvozila drugio dio staze, naročito 'ravninu' kroz koju je majstorski projurila i smanjila svoj zaostatak za vodećima. Leona je naša prva skijašica s bodovima na Snježnoj kraljici nakon 11 godina posta.

Na samom vrhu ispoštavana je uhodana tradicija Sljemena. Najbolje vrijeme iz prve vožnje obranila je slovakinja Petra Vlhova i stigla do svoje treće uzastopne zagrebačke titule. Najbolje u drugoj vožnji bile su ona i Amerikanka Mikaela Shiffrin, što ne predstavlja naročitu senzaciju obzirom da se radi o dvije najbolje slalomašice u posljednjih desetak godina. Na postolju se uz njih našla i Austrijanka Katharina Liensberger.


Tagovi

SkijanjeLeona PopovićSnježna kraljica

Ostale Vijesti