REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Sjajna Jamajčanka zbog ozljede neće braniti olimpijsko zlato na 100 i 200 metara

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 27.06.24. | 10:19

Atletski dio na Olimpijskim igrama održava se na Stade de Franceu od 1. do 11. kolovoza

Jamajčanka Elaine Thompson-Herah, jedna od najboljih sprinterica svih vremena, definitivno neće doći u Pariz krajem srpnja te neće sudjelovati na skorašnjim Olimpijskim igrama.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ranije je bilo poznato kako 32-godišnja Thompson-Herah u Parizu neće nastupati u utrci na 200 metara, jer je od te discipline odustala uoči jamajčanskih kvalifikacija, a sada je postalo poznato da je neće biti ni na 100 metara, odnosno, uopće u Parizu. Razlog je ozljeda Ahilove tetive.

„Slomljena sam što zbog ozljede moram propustiti Olimpijske igre, ali na kraju svega to je ipak sport. Zdravlje je najvažnije“, poručila je Thompson-Herah koja je u karijeri osvojila pet zlatnih medalja na olimpijskim igrama.

Na prošlim Igrama u Tokiju osvojila je zlatne medalje na 100 i 200 metara, kao i u štafeti 4x100, dok je u Rio de Janeiru 2016. godine zlatna također bila na 100 i 200 metara. Tada se u štafeti 4x100 okitila srebrom. Sprinterica se ozlijedila početkom lipnja, na mitingu u New Yorku.

„Ispred mene je dug put oporavka. Ali, spremna sam krenuti iz početka. Raditi i ponovno se vratiti na sprinterske staze“, dodala je sprinterica s Jamajke.

Atletski dio na Olimpijskim igrama održava se na Stade de Franceu od 1. do 11. kolovoza.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

AtletikaPariz 2024Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Elaine Thompson-Herah

Ostale Vijesti