REUTERS/Andrew Kelly
REUTERS/Andrew Kelly

Sinner prvi put u 2024. pobijedio Alcaraza i osvojio 6 milijuna dolara

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.10.24. | 08:41

Bila je to prva Sinnerova pobjeda u ovoj godini protiv velikog suparnika koji ga je u 2024. pobjeđivao u polufinalima ATP Masters 1000 turnira u Indian Wellsu i Roland Garrosa te u finalu ATP 500 turnira u Pekingu

Prvi tenisač svijeta 23-godišnji Talijan Jannik Sinner pobijedio je sa 6-7 (5), 6-3, 6-3 drugog s ATP ljestvice, 21-godišnjeg Španjolca Carlosa Alcaraza, u finalu ekshibicijskog turnira "Slam šest kraljeva" u Rijadu te time osvojio novčanu nagradu od šest milijuna američkih dolara.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Bila je to prva Sinnerova pobjeda u ovoj godini protiv velikog suparnika koji ga je u 2024. pobjeđivao u polufinalima ATP Masters 1000 turnira u Indian Wellsu i Roland Garrosa te u finalu ATP 500 turnira u Pekingu.

Nakon što je u prvom setu Alcaraz uspio preokrenuti zaostatak od 1-4 i osvojiti prvu dionicu meča u 'tie-breaku', činilo se da će nastaviti svoj ovogodišnji pobjednički niz u dvobojima s Talijanom, ali je Sinner pronašao način kako zaboraviti na propušteno i doći do pobjede u tri seta.

Sinner je u drugom setu poveo 3-1, ali ga je Alcaraz ponovno dostigao i došao do 3-3. Novim nizom od tri osvojena gema Talijan je odgurao meč u treći set.

U odlučujućoj dionici meča Španjolac je ostao bez prilike za 'break', a Sinner je slomio Alcarazov servis u osmom gemu. Kad je trebalo dovršiti meč, prvi tenisač svijeta je odigrao četiri besprijekorna poena i osvojio najveću novčanu nagradu ikad isplaćenu za pobjedu na teniskom turniru.

Subotnji program je započeo dvobojem za treće mjesto u kojem je Novak Đoković pobijedio Rafaela Nadala sa 6-2, 7-6 (5) u njihovom zadnjem meču, s obzirom na nadolazeću igračku mirovinu u koju Nadal odlazi nakon ovogodišnjeg finalnog turnira Davis Cupa u Malagi.

Osim spomenute četvorice tenisača, na prvom izdanju "Slama šest kraljeva" sudjelovali su Rus Danjil Medvjedev i Danac Holger Rune. Svaki od tenisača je samim dolaskom na ovaj turnir zaradio najmanje 1,5 milijuna američkih dolara. (Hina)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Jannik SinnerCarlos Alcaraz

Ostale Vijesti