Sandra uoči 67. Hanžeka: Obožavam nastupati pred zagrebačkom publikom

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 29.08.17. | 11:32

Hanžekovićem memorijal počinje u 18:45 s prijenosom na HRT 2.

Sandra je prvi put na ovom mitingu nastupila još davne 2006. godine, a drži rekord u Zagrebu iz 2015. kada je bacila 69,88. Ovog puta cilj joj je baciti preko 70 metara i razgaliti domaću publiku. Nakon toga okreće se finalu Dijamantne lige koje je na rasporedu 1. rujna, a onda Perković odlazi na zasluženi odmor.

˝Obožavam nastupati pred zagrebačkom publikom. Prije dvije godine ostala sam kratka za 12 centimetara. Sad su uvjeti dobri, novi je krug, bit će toplo. Ako budem brza i eksplozivna, onda mogu baciti daleko˝ - izjavio je Sandra za HRT.

Premijeru na Hanžeku ove godine imat će Sara Kolak, olimpijska pobjednica koja je prošle godine propustila ovo natjecanje zbog ozljede ramena, ali sada je spremna bez obzira na određene probleme s laktom. Sigurno će biti velika čast za mladu Ludbrežanku nastupati pred domaćom publikom po prvi put, a posao će joj biti i olakšan jer ne dolazi svjetska prvakinja Barbora Špotakova, ali ni jedna od kineska bacačica.

˝Prošle sezone sam bila na tribinama i bilo mi je teško što nisam nastupila. Sada ću biti na terenu i jedva čekam nastup pred domaćom publikom. Jedva čekam vidjeti atmosferu, doživjeti to o čemu atletičari pričaju. Konkurencija će biti jaka, tu su Haladovič i Ratej, dobro ih poznajem. Bit će gusto. Kraj je sezone, sve ćemo biti opuštene i koplje bi moglo daleko poletjeti˝ - izjavila je Sara uoči Hanžeka.

Obje naše atletičarke imaju ozbiljne šanse za pobjedu, u prvom redu Sandra Perković koja je u sjajnoj formi i sigurno će biti 'nabrijana' u pokušaju rušenja vlastitog rekorda. Prijenos mitinga je od 18:45 sati na HRT 2.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Sara KolakSandra PerkovićHanžek

Ostale Vijesti