Joe Camporeale-USA TODAY Sports
Joe Camporeale-USA TODAY Sports

Samo je jedan kralj: Tysonov bijes presudio Wilderu u Vegasu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.10.21. | 08:07

Bronze Bomber nokautiran u 11. rundi

Velika majstorica u Vegasu!

Boksački spektakl u kojem su se po treći put u ringu sreli Deontay Wilder i Tyson Fury bio je možda najzanimljiviji okršaj dvojice do sada. Nakon remija s kraja 2018. godine, i pobjede Furyja u veljači prošle, Tyson je rano jutros upisao pobjedu nokautom i tako zaključio ovu boksačku trilogiju WBC promocije.

Zbog velike razlike između srednjoeuropskog vremena i onog na zapadu SAD-u, glavna borba večeri je počela tek oko šest ujutro po našem vremenu. Wilder i Fury su imali neriješenih računa, nakon remija i pobjede Furyja prije godinu i pol, Deontay je noćas imao posljednju šansu protiv “kralja cigana”. Nije ju iskoristio.

U prve tri runde, Fury je bio kudikamo opasniji boksač. Nakon početnog ispitivanja snaga, Tyson je došao do velike prilike već u trećoj rundi. Srušio je Wildera na pod jednim kvalitetnim udarcem, no izazivač se nekako “dobio” na prebrojavanju, i borba se nastavila. Upravo je tada Wilder odradio možda i najbolju rundu ovog meča. U četvrtoj rundi je bio najbliže pobjedi, no kako će se kasnije pokazati, tko ne iskoristi svoje šanse, završi na podu.

Od pete runde nadalje, gledali smo samo jednog aktivnog boksača u ringu. Već smo u sedmoj rundi gledali kako je Wilder “poljuljan” od Furyjevih udaraca,a njegov konačni pad je postao sve izgledniji kako su odmicale minute. Fury je ušao u seriju, spojio nekoliko dobrih i kvalitetnih udaraca što je bilo dovoljno da u pretposljednju, 11.rundu Wilder uđe skoro pa “četveronoške”. Fury je to ispravno prepoznao i krenuo u konačni napad. Nakon 148 Furyjevih udaraca naspram 72 koje je uputio Wilder, meč je napokon završio. Furyjev nokaut Wildera pronađite OVDJE.

Da je meč otišao do kraja, suci bi sigurno proglasili Furyja pobjednikom, tako da Wilder nema za čime žaliti. Imao je malu priliku u četvrtoj rundi, no mimo tog Furyjevog posustajanja, noćas je u ringu “kralj cigana” plesao sam samcat. Tyson sada čeka novi izazov, hoće li to biti Oleksandr Usyk ili netko drugi, saznat ćemo vrlo skoro.



Tagovi

Tyson FuryDeontay WilderBoks

Ostale Vijesti