Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports
Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

Sakkarijinih 25 tenisačica: „Sve je otvoreno, svatko može pobijediti“

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 01.07.24. | 22:56

Grkinja tvrdi kako je konkurencija na Wimbledonu - nikad veća!

Grčka tenisačica Maria Sakkari (28) smatra kako 25 tenisačica konkurira za naslov pobjednice Wimbledona.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Sve je otvoreno, svatko može pobijediti. Mislim da bi mogli imenovati 20 ili 25 djevojaka koje bi mogle osvojiti turnir. Mislim da je snaga ženskog tenisa trenutno jako dobra i svi igraju dobro," kazala je 28-godišnja Grkinja.

U posljednjih sedam izdanja u Wimbledonu je u ženskoj konkurenciji bilo sedam različitih pobjednica. Lani je slavila Čehinja Marketa Vondroušova, a prije nje Kazahstanka Elena Ribakina, Australka Ashleigh Barty, Rumunjska Simona Halep, Njemica Angelique Kerber, Španjolska Garbine Muguruza, te Amerikanka serena Williams.

"Na travi se igra drugačije od zemljane i tvrde podloge. Ali ne postoji vrhunska igračica koja ne može igrati na travi," dodala je Sakkari.

Deveta nositeljica u Wimbledonu nikada nije prošla dalje od trećeg kola. Ove godine je startala pobjedom protiv američke kvalifikantice McCartney Kessler sa 6-3 6-1.

"Sigurno to na neki način jača moje samopouzdanje. Očito je da što više budem igrala na ovom turniru to ću se bolje osjećati," rekla je novinarima.

"Uvijek je dobro pobijediti u prvom kolu. Jako sam sretna što sam uspjela nadvladati samu sebe jer je ono što se dogodilo na French Openu bilo stvarno teško," dodala je bivša treća tenisačica svijeta.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

TenisWimbledonMaria Sakkari

Ostale Vijesti