REUTERS/Paul Childs
REUTERS/Paul Childs

Sabaljenka protiv iznenađenja turnira za naslov US Opena

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.09.24. | 08:30

Oduševljenje domaćih navijača pratilo je polufinalnu pobjedu šeste nositeljice Pegule protiv Čehinje Karoline Muchove

Amerikanka Jessica Pegula i Bjeoruskinja Arina Sabaljenka igrat će u finalu zadnjeg Grand Slam turnira sezone US Opena. 

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Oduševljenje domaćih navijača pratilo je polufinalnu pobjedu šeste nositeljice Pegule protiv Čehinje Karoline Muchove 1-6, 6-4, 6-2. U susretu prije toga druga tenisačica svijeta Bjeloruskinja Sabaljenka svladala je mladu američku senzaciju Emmu Navarro sa 6-3, 7-6(2).

Za tridesetogodišnju Pegulu ovo je prvo Grand Slam finale u karijeri. Amerikanka je izgubila prvi set 1-6, i u drugom je zaostajala 0-2 i 30-40, ali je onda napravila preokret i nakon dva sata i 12 minuta stigla do najveće pobjede u karijeri.

Za nju su na tribinama glasno navijali njezina braća i sestre te otac, 73-godišnji milijarder Terrence Pegula. Otac, koji je svoje milijarde zaradio na nafti i plinu, jedan je od 400 najbogatijih ljudi na svijetu prema Forbesu, a posjeduje i veliko sportsko carstvo, uključujući NFL Buffalo Bills i NHL Buffalo Sabres.

Sabaljenka se po četvrti put plasirala u Grand Slam finale, a dosad je dvaput osvojila Australian Open. Ovo joj je drugi put zaredom da je u finalu US Opena gdje je prošle godine izgubila od domaće tenisačice Coco Gauff. 

Naslov u mješovitim parovima osvojili su Talijani Sara Errani i Andrea Vavasorri koji su u finalu slavile protiv domaće kombinacije Taylor Townsend i Donalda Younga sa 7-6(0), 7-5US Open Tenisačice, polufinale: Jessica Pegula (SAD/6) - Karolina Muchova (Češ/) 1-6, 6-4, 6-2 Arina Sabalenka (Bje/2) - Emma Navarro (SAD/13) 6-3, 7-6 (2)

Mješoviti parovi, finale: Sara Errani/Andrea Vavassori (Ita/Ita/3) - Taylor Townsend/Donald Young (SAD/SAD) 7-6(0), 7-5

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Arina SabaljenkaJessica PegulaUS Open

Ostale Vijesti