REUTERS/Paul Childs
REUTERS/Paul Childs

Sabaljenka preskočila Swiatek, Vekić 19., Ćorić 94.

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 21.10.24. | 11:59

Duje Ajduković pao je za jedno mjesto i sada je 116., dok je Marin Čilić izgubio dvije pouicije i sada je 202.

Jedini hrvatski tenisač među 100 najboljih na ATP ljestvici Borna Ćorić popravio je plasman za dva mjesta u odnosu na prošli tjedan i sada je 94. igrač svijeta.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Duje Ajduković pao je za jedno mjesto i sada je 116., dok je Marin Čilić izgubio dvije pouicije i sada je 202.

Na samom vrhu nije bilo promjena, i dalje je uvjerljivo vodeći Talijan Jannik Sinner ispred Španjolca Carlosa Alcaraza i Nijemca Alexandera Zvereva, dok se jedina promjena u prvih 10 dogodila na devetoj poziciji na kojoj je Bugarin Grigor Dimitrov preskočio Australca Alexa de Minaura.

Ovoga je tjedna došlo do promjene na vrhu WTA ljestvice najboljih tenisačica svijeta, Igu Swiatek na prvom je mjestu zamijenila Arina Sabaljenka, dok je najbolja hrvatska igračica Donna Vekić pala za jednu poziciju pa je sada 19.

Sabaljenka je izgubila 10 bodova u odnsu na prošlotjednu ljestvicu, ali kako je Swiatek istodobno izgubila 120 bodova, to je bilo dovoljno za smjenu na vrhu.

Trenutačno Sabaljenka ima 9706 bodova, odnosno 41 više od Swiatek te u ostatku sezone ostaje velika borbe te dvije igračice za status "broja 1".

Vekić je izgubila jednu poziciju jer ju je preskočila finalistica Ningboa Mira Andrejeva.

Jana Fett i Petra Martić, koje ovoga tjedna nastupaju u Guangzhouu, popravile su plasman za jedno mjesto pa je Fett sada 105., a Martić 121.

 

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

WTA ljestvicaATP ljestvicaDonna VekićBorna Ćorić

Ostale Vijesti