Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Rus pristao igrati za Hrvatsku

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 24.03.21. | 08:26

Veliko pojačanje za 'kockasti bazen'.

Kako stvari stoje, izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak uskoro bi mogao dobiti pravo pojačanje u bazenu.

Naime, ljevoruko krilo zagrebačke Mladosti, Konstantin Harkov, mogao bi ubudućnosti nastupiti pod hrvatskom zastavom. Upravo smo mi nakon serije peteraca izbacili Harkovljevu Rusiju na turniru u Rotterdamu što znači da se Rus odlučio na promjenu barjaka jer je procijenio da u karijeri može imati puno više uspjeha s Hrvatskom nego Rusijom, čije su kalkulacije o plasmanu na OI pale onog trenutka kad se Južnoafrička republika ipak odlučila za nastup na Olimpijskoj smotri.

Ipak, Harkov koji je već neko vrijeme vrbovan od strane HVS-a pričekat će sa statusom trećeg stranca koji je nastupio za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju. Mora proći barem godina dana od njegova posljednjeg nastupa za pojedinu reprezentaciju kako bi mogao igrati za Hrvatsku.

Podsjetimo još upravo na dva prijašnja slučaja kada je stranac zaigrao za Hrvatsku, a to je dosad bio slučaj s još jednim Rusom, Andrejem Bjelofastovim, koji je za Barakude nastupa devedesetih, dok je aktualni standardni reprezentativac Xavi Garcija, 'pohrvaćeni' Španjolac. Dakle, nije ovo novo iskustvo za HVS, dok je sličnim putem prije nekoliko godina išao Hrvatski košarkaški savez koji je odobrio nastup tamnoputog Amerikanca Dontaya Drapera za hrvatsku reprezentaciju, a američki playmaker igrao je na europskim smotrama 2013. te 2015. godine.



Tagovi

vaterpoloHAVK Mladost

Ostale Vijesti