Rukometašice pobjedom otvorile kvalifikacije za EP

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 27.09.17. | 20:35

Hrvatske rukometašice ubilježile su prve bodove u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Izabranice novog-starog izbornika Nenada Šoštarića i njegove pomoćnice Snježane Petike, slavile su u prvoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se od 29. studenog do 16. prosinca igrati u Francuskoj. Naše su rukometašice u Sutinskim vrelimam bile bolje od Švicarske sa 32:28.

Malo su nervozno hrvatske igračice krenule u susret pa su Švicarke povele sa 6:2, no ubrzo je sve proradilo, pa i naša vratarka Ivana Kapitanović i sa serijom od 6-0 stižemo u 16. minuti do preokreta i vodstva od 8:6. Ubrzo Hrvatice bježe na plus pet, a do odmora su i to dodatno povećale na 19:12.

Odlična igra nastavila se i u drugom poluvremenu, do 38. minute kada Švicarke sa dva uzastopna pogotka smanjuju na minus pet. U 42. minuti protivnice također koriste igrača više i dolaze do 24:21. Stigle su u završnici i do zaostatka od samo dva gola, 28:30 ali tu su stale i Hrvatska je mirno privela utakmicu kraju.

Najučinkovitija u hrvatskim redovima bila je Marijeta Vidak sa sedam golova, po pet su dodale Žana Marić i Aneta Benko. Na vratima je Ivana Kapitanović upisala deset obrana, a Tea Pijević četiri. Kod Švicarske je najefikasnija bila Sibylle Scherer s osam pogodaka, a vratarka Manuela Brutsch je imala deset obrana.

Za naše rukometašice nema mnogo odmora, već u nedjelju ih u drugom kolu kvalifikacija očekuje dvoboj protiv Ukrajine u Sumiju.

Kvalifikacije za EP rukometašica, prvo kolo:

Hrvatska - Švicarska 32:28

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska ženska rukometna reprezentacijarukometkvalifikacije za Europsko prvenstvo rukometašica

Ostale Vijesti