Rukometašice ostale bez iznenađenja: Presudili su koncentracija i iskustvo

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 11.06.17. | 09:35

Hrvatska s pet golova zaostatka putuje na uzvrat kod Slovenije.

Hrvatske rukometašice izgubile su jučer u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo od Slovenije sa pet razlike, 28:23. Izabranice Gorana Mrđena pružile su solidan otpor gošćama u Osijeku, ali nije bilo dovoljno za iznenađenje i eventualno slavlje uoči uzvrata u Sloveniji.

Nije pobjeda i nije mali zaostatak. Bilo je situacija pet do šest minuta prije kraja kada je rezultat bio 23:21 i koji je mogao voditi i po pobjedu. Ali koncentracija i iskustvo su presudili na njihovu stranu, kao i otvaranje utakmice, kada smo imali nekoliko promašenih zicera. Tako je to nažalost u sportu“, rekao je nakon poraza svoje ekipe hrvatski izbornik Goran Mrđen.

Rukometašice poražene od Slovenki u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Hrvatska niti jednom nije imala vodstvo na utakmici.

Stizali smo zaostatak od 8:3 i ništa, poluvrijeme završi 15:10 za njih. Svaki put kada bi se približili, one povedu. Bila je želja i borbenost ali s obzirom na to da smo dosta novi i imamo miks igračica, tražili smo se kroz utakmicu i trebalo nam je vremena da pronađemo tko nam odgovara u obrani. To smo pronašli u drugom poluvremenu“.

No, bilo je prekasno.

Tada smo bili opasniji i zabijali smo. Kada igraš bolje u obrani dobivaš na samopouzdanju. Ali opet nas je zadesilo njihovo iskustvo, pa pasivan napad. One utrče i dobiju loptu na krilo. Već dugo igraju zajedno i napamet znaju gdje će tko odigrati“.

Ima li sebi možda što za zamjeriti?

Možda što prije nismo nešto promijenili ali vrijeme curi i kakav god potez da povučeš, jednom se pokaže dobar, a već u sljedećem napadu ne. Nemamo stabilnost koja se dobiva iskustvom, godinama i ovakvim utakmicama“.

Pred njegovim je igračicama sada teška misija u uzvratu jer za eventualno iznenađenje treba nadoknaditi pet golova zaostatka. Za prolaz na Svjetsko prvenstvo kojem je u prosincu domaćin Njemačka, Hrvatskoj treba pobjeda od šest razlike, iz više od 28 postignutih golova.

Znali smo već kada su dolazili ovdje da su u prednosti. Mi tamo idemo odigrati utakmicu kao da je rezultat 0:0. Nećemo se predati. Igramo za hrvatsku reprezentaciju i dres. Naše igračice nisu razočarale željom i pristupom, ali za znanje i iskustvo nam treba vremena“, poručio je Mrđen.  

Vratarka Ivana Kapitanović je imala deset obrana.

Nije bilo dovoljno, rekla bih da nije bilo niti izvrsno. Izvrsno bi bilo da smo pobijedile jer to treba do toga izvrsnog. Promašile smo puno zicera i primile puno golova. U uzvratu ništa nije nemoguće i nedostižno, to je sport i smatram ako popravimo naše greške, najviše u obrani te u tranziciji, mislim da možemo parirati Slovenkama, ako ne i pobijediti tamo“, optimistična je hrvatska čuvarica mreže.

A optimizam polaže u činjenici da su pokazale da mogu i znaju igrati.

Najveću nadu daje mi što smo se stalno vraćale iz ničega - iz šest u dva, četiri pa opet tri. Pokazale smo karakter, da ne odustajemo i ne prestajemo se boriti te da bez obzira na rezultat, idemo dalje. Da smo manje griješili i ispunili neke stvari koje smo se dogovorili, ne bi bilo niti tih pet razlike“, ustvrdila je Kapitanović.

Uzvratni susret protiv Slovenije na rasporedu je 15. lipnja u Celju s početkom u 18 sati.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska ženska rukometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u rukometukvalifikacije za svjetsko prvenstvo rukomet

Ostale Vijesti