Rukometašice izgubile od Ukrajine: Za prolaz na EP odlučivat će gol razlika

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.10.17. | 08:30

Poraz u drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Hrvatske rukometašice su nakon domaće pobjede nad Švicarskom, upisale poraz u drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo sljedeće godine. Izabranice Nenada Šoštarića izgubile su jučer u Sumiju od Ukrajine sa 26:22 te tako u kvalifikacijskoj skupini 1 imaju pobjedu i poraz, jednako kao i Ukrajina. Vodeća je Norveška sa maksimalnim učinkom nakon dva kola.

Imali smo previše promašenih sedmeraca i grešaka u napadu. Nakon šest zajedničkih treninga i dugačkog puta do Ukrajine koji je trajao 16 sati, mogu reći da je rezultat aktivan. Prije puta u Sumi sam rekao da na ove utakmice gledam kao da se igraju na principu Eurokupa te da će na kraju za prolaz na Europsko prvenstvo odlučivati gol razlika. Nadam se da ćemo u lipnju sljedeće godine nadoknaditi ova četiri gola te da ćemo slaviti. Dali smo sve od sebe u ovom susretu i vjerujem da možemo puno bolje, a to će se vidjeti nakon što više vremena provedemo zajedno i odradimo više treninga“, kazao je Šoštarić, koji je preuzeo klupu hrvatske ženske rukometne reprezentacije netom prije okršaja sa Švicarskom i Ukrajinom.

Najefikasnija u hrvatskim redovima bila je Ćamila Mičijević sa sedam golova.

Jako loše smo otvorile susret. Bilo je previše ishitrenih i nerezonskih šuteva, a Ukrajina je na to odgovarala kontrom i polukontrom te smo zbog toga primile nekoliko lakih golova. Napravile su nam tu razliku koju smo pokušale sustići tijekom cijele utakmice. Na trenutke smo igrali jako dobro, na trenutke ne. Na kraju, kada smo stvarno stisnule obranu i došle u priliku za sustići, nismo uspjele realizirati u napadu. Žao mi je što smo izgubile ovaj put, ali smatram da imamo povoljan rezultat za uzvrat sljedeće godine“, poručila je Mičijević.

Nakon lošeg početka i zaostatka od 5:2, Hrvatska se uspjela vratiti ali završnica ponovno nije bila najbolja i na odmor odlazi sa minusom od pet golova, 16:11. U nastavku je prednost domaćih igračica narasla na plus sedam, 22:15. Vratile su se naše serijom od 4:0 ali nisu uspjele do kraja nadoknaditi zaostatak.

Loše smo otvorili utakmicu i zbog toga smo ih lovili svih 60 minuta. Imali smo previše tehničkih pogrešaka. Dobro smo igrale u drugom poluvremenu, pogotovo zadnjih 20 minuta. Ostaje žal za nekim boljim rezultatom, ali nećemo tugovati već se moramo nastaviti što bolje pripremati za nadolazeće utakmice i uzvrat u lipnju“, kazala je naša vratarka Tea Pijević.

Treće i četvrto kolo kvalifikacija na rasporedu je u ožujku sljedeće godine, a Hrvatsku očekuju dva dvoboja protiv Norveške.

Mjesto u Francuskoj izborit će po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine te najbolja trećeplasirana ekipa iz svih skupina.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska ženska rukometna reprezentacijarukometkvalifikacije za Europsko prvenstvo rukometašicaNenad ŠoštarićĆamila MičijevićTea Pijević

Ostale Vijesti