Rukometašice dobile vrlo tešku skupinu na Euru

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.06.16. | 14:29

U švedskom Gothenburgu održan je ždrijeb Europskog prvenstva za rukometašice koje se igra od 4. do 18. prosinca u Švedskoj.

16 reprezentacija bilo je podijeljeno u četiri jakosne skupine, a Hrvatska se nalazila u četvrtoj skupini s Poljskom, Češkom i Slovenijom. Uoči ždrijeba, domaćin Švedska je odabrala skupinu A, Poljska je čekala protivnice u skupini B, Dankinje u skupini C, a u skupini D unaprijed su se našle Norvežanke.

Ždrijeb je Hrvatsku smjestio u skupinu D zajedno s Norveškom, Rumunjskom i Rusijom.

Dobili smo najtežu skupinu jer mislim da smo mi u četvrtom šeširu ekipa koja je kvalitetnija od ostalih. Norveška je bila prva na Svjetskom prvenstvu, Rumunjska je bila treća, Rusija je Rusija i sve tri reprezentacije su se plasirale na Olimpijske igre“, rekao je nakon ždrijeba izbornik hrvatskih rukometašica Goran Mrđen, prenose službene stranice Hrvatskog rukometnog saveza.

Nije bio previše sretan.

Prije ždrijeba sam htio ekipu s Olimpijskih igara ali ne sve tri. Zbog toga baš i ne možemo biti najsretniji. Kad prvenstvo počne svi igraju. Uvijek kažu da je sreća dio sporta i da se sreća trenira, ja ne znam kako bi mi to trenirali da smo baš u ovoj grupi. Mislim da je bilo i boljih opcija ali izborili smo kvalifikacije i mislim da ne idemo s bijelom zastavom, mislim da je do toga još puno“, istaknuo je Mrđen, dodajući kako ima vremena za pripremu.

Igra se u 12. mjesecu, a prije toga su Olimpijske igre pa ćemo vidjeti malo i te reprezentacije i vidjet ćemo kakvi će oni biti poslije Olimpijskih igara. Mislim da s obzirom na rejting, s obzirom na kvalitetu reprezentacija koje smo izvukli u grupi sigurno nas svi vide kao autsajdere, ali mislim da je to naša šansa“, zaključio je Mrđen.

U skupini A su Švedska, Srbija, Španjolska i Slovenija, u skupini B Nizozemska, Francuska, Njemačka i Poljska, dok skupinu C čine Crna Gora, Mađarska, Danska i Češka.

SKUPINA A (Stockholm):

Švedska
Srbija
Španjolska
Slovenija

SKUPINA B (Kristianstad):

Nizozemska
Francuska
Njemačka
Poljska

SKUPINA C (Malmö):

Crna Gora
Mađarska
Danska
Češka

SKUPINA D (Helsingborg):

Norveška
Rusija
Rumunjska
Hrvatska

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Hrvatska ženska rukometna reprezentacijaeuropsko prvenstvo rukometašica 2016

Ostale Vijesti