Dubreuil Corinne/ABACA/ABACA
Dubreuil Corinne/ABACA/ABACA

Rubljov preokretom do polufinala Umaga!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.07.24. | 21:43

Sada ga čeka meč protiv četvrtog nositelja, Argentinca Francisca Cerundola

Ruski tenisač Andrej Rubljov, prvi nositelj zemljanog ATP turnira Plava Laguna Croatia Open u Umagu, plasirao se u polufinale nakon pobjede protiv Mađara Fabiana Marozsana od 5-7, 6-3, 6-2.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Rublljov je tako napokon vezao dvije pobjede na ATP Touru. U Roland Garrosu je dobio prva dva meča, ali je potom u trećem kolu izgubio od Talijana Arnaldija. Računajući taj meč do dolaska u Umag je imao omjer 0-4.

U prvom setu Rubljov je vodio 5-3, ali je potom prosuo četiri gema u nizu te se našao u zaostatku od jednog seta. Uspio se deveti tenisač na svijetu snaći u takvoj situaciji te je nakon 6-3 u drugom setu, odlučujući treći otvorio s 3-0 i time se stavio u dobitnu situaciju u odnosu na 24-godišnjeg suparnika iz Mađarske, inače 49. tenisača na svijetu.

Ovakvim rezultatom se nastavilo četvrtfinalno prokletstvo Marozsana u karijeri te je sada na 0-4 u tim fazama turnira. Inače, prije Umaga je i Mađar bio u krizi rezultata te je prije prvog meča na umaškoj zemlji imao omjer 2-9 u posljednjih jedanaest mečeva.

Rubljov će u polufinalu igrati protiv četvrtog nositelja, Argentinca Francisca Cerundola, koji je u četvrtfinalu pobijedio talijanskog tenisača Lorenza Sonega sa 6-4, 2-6, 7-6(2).

ATP Umag, četvrtfinale:

Andrej Rubljov (1) - Fabian Marozsan (Mađ) 5-7, 6-3, 6-2

Francisco Cerundolo (Arg/4) - Lorenzo Sonego (Ita) 6-4, 2-6, 7-6(2)

Jakub Menšik (Češ) - Chun-Hsin Tseng (Taj) 6-0, 6-4

Lorenzo Musetti (Ita/2) - Dušan Lajović (Srb) IGRA SE KASNIJE

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina) 


Tagovi

Andrej RubljovPlava Laguna Croatia Open Umag 2024UmagATP Umag

Ostale Vijesti